Αρχική Αθλητικά νέα Ο Αλάμπα σώζει την Αούστρια Βιέννης από το χείλος της χρεοκοπίας

Ο Αλάμπα σώζει την Αούστρια Βιέννης από το χείλος της χρεοκοπίας

0
Dodekanisos

Η Αούστρια Βιέννης αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και ο Αλάμπα διαπραγματεύεται με έναν επενδυτικό όμιλο. Ούτως ώστε να σώσει τους «βιολετί» από τον «αφανισμό».

Για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Αούστρια Βιέννης, είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερο κείμενό μας, τον περασμένο Απρίλιο. Παρόλα αυτά η κατάσταση στον σύλλογο, παραμένει δραματική.

Πριν από μερικούς μήνες ο Νταβίντ Αλάμπα επέλεξε να βοηθήσει την Αούστρια, αποκτώντας ποσοστό 2% των μετοχών της, έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ. Επιπροσθέτως, ο Αυστριακός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με έναν επενδυτικό όμιλο για να σώσει την ομάδα του, όπου άρχισε την καριέρα του. 

Σύμφωνα με την Ισπανική «AS», η Αούστρια Βιέννης έχει οφειλές ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αν δεν εξοφλήσει τα χρέη της μέχρι την επόμενη Παρασκευή, μπορεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία. «Η απειλή της αφερεγγυότητας είναι πάντα εκεί. Τώρα πρέπει να βρούμε έναν επενδυτή να μας στηρίξει. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα», εξηγεί ο Gerhard Krisch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου. 

Θυμίζουμε ότι ο Αλάμπα άρχισε την καριέρα του από την SV Aspern, μέχρι που ένας σκάουτερ της Αούστρια τον εντόπισε να παίζει σε μια παραλία στην Ιταλία. Ήρθε στους «βιολετί» το 2002, σε ηλικία δέκα ετών. Έφυγε το 2008 σε ηλικία μόλις 16 χρονών για την Μπάγερν Μονάχου. Στη Γερμανία απογείωσε την καριέρα του (πάνω από 430 συμμετοχές και 30 γκολ). Μεταξύ άλλων κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα, σούπερ καπ, δύο Champions League, δύο σούπερ καπ Ευρώπης και δύο παγκόσμια κύπελλα συλλόγων.

Πλέον ο Αλάμπα αγωνίζεται στην Ρεάλ, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ την καταγωγή του. Επιθυμεί οπωσδήποτε να δώσει μία χείρα βοηθείας στον σύλλογο που του είχε μεταλαμπαδεύσει το ποδόσφαιρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments