Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ο αγώνας των 5χλμ. του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Ρόδου

Ο αγώνας των 5χλμ. του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Ρόδου

0
Dodekanisos

Ο αγώνας των 5.000μ. που υπάρχει στο πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου στις 14 Απριλίου 2019, αναμένεται να συγκεντρώσει κι εφέτος τις περισσότερες συμμετοχές αθλητών. Πολλοί είναι οι Ροδίτες, όπως και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, που θέλοντας να πάρουν μέρος στην κορυφαία αθλητική γιορτή του νησιού, έχουν ξεκινήσει το…ζέσταμα, τρέχοντας χιλιόμετρα για προετοιμασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και δηλώνοντας την συμμετοχή τους (λήγουν στις 31 Μαρτίου).
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι εφέτος, η εκκίνηση των 5.000 μέτρων θα δοθεί από την Πλατεία Ρίμινι στο «Ήχος και Φως», ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η εκκίνηση του πρώτου γκρουπ θα δοθεί στις 11.50π.μ. και του δεύτερου, στις 11.52π.μ.
Για τον αγώνα των 5.000 μέτρων η προκήρυξη, αναφέρει:

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.:
Ώρα Εκκίνησης: 11:50 π.μ. (BlockA)
11:52 π.μ. (BlockB)
Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας

Περιγραφή της Διαδρομής:
Πλατεία Ρίμινι ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με την Ι. Καποδιστρίου ➢Οδός Αυστραλίας Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 6o Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, όπως και για τους μικρότερους αγώνες που
τον πλαισιώνουν (ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.) θα ολοκληρωθούν
στις 31 Μαρτίου 2019. Για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων, θα γίνουν
μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η AEGEAN η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων που θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Επίσης, η κορυφαία ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες (καμπίνες & οικονομική θέση) και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κι έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

-Για περισσότερες πληροφορίες:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments