Αρχική Αθλητικά νέα O Άγιαξ έδωσε τα χέρια με τον αρχηγό της Φέγενορντ Στέφεν Μπεργκχούις

O Άγιαξ έδωσε τα χέρια με τον αρχηγό της Φέγενορντ Στέφεν Μπεργκχούις

0
Πηγή: cdn.nos.nl
Dodekanisos

Ο Άγιαξ τα βρήκε σε όλα με τον Στέφεν Μπεργκχούις τον τέως αρχηγό της Φέγενορντ. Ο Ολλανδός εξτρέμ έδωσε τα χέρια με τον «Αίαντα» και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. 

Το δρομολόγιο Ρότερνταμ-Άμστερνταμ θα κάνει ο Στέφεν Μπεργκχούις. Ο Άγιαξ κατόρθωσε να αποσπάσει την υπογραφή του 29χρονου επιθετικού. Ο Διεθνής Ολλανδός μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Φέγενορντ, αιώνια αντίπαλο του Άγιαξ. Η μεταγραφή έκλεισε στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τέσσερα εκατ. θα καταβληθούν ως bonus επίτευξης στόχων.

Ο λόγος για τον οποίο ο Στέφεν Μπεργκχούις αποφάσισε να αποχωρήσει από την Φέγενορντ είναι πως θέλει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. «Είμαι 29 ετών και θέλω να κερδίσω τίτλους και να αγωνιστώ στο Champions League. Παράλληλα θέλω να είμαι βασικό μέλος της Εθνικής Ολλανδίας. Όλα αυτά μπορώ να τα πετύχω στον Άγιαξ», τόνισε σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Άγιαξ, ο Μπεργκχούις.

Ο Μπεργκχούις αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Τβέντε. Έπειτα μετακόμισε στην Άλκμααρ, ενώ έπαιξε και στην Γουότφορντ χωρίς επιτυχία. Από το 2016 μέχρι πρότινος ήταν κάτοικος «Ντε Κάιπ». Με την Φέγενορτ σε 199 ματς σκόραρε 87 γκολ και μοίρασε 64 ασίστ. Κέρδισε ένα πρωτάθλημα το 2017, ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ. 

Καίνε φανέλες του στο Ρότερνταμ! 

Όπως ήταν λογικό οι φίλαθλοι της ομάδας του Ρότερνταμ δεν πήραν καθόλου καλά την απόφασή του. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ένας εξ αυτών έκαψε φανέλες με το όνομά του! 

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 19 Δεκεμβρίου η Φέγενορντ θα υποδεχθεί τον Άγιαξ για το πρωτάθλημα. Στις 19 Δεκεμβρίου ο Μπεργκχούις θα γιορτάσει το 30ο έτος της ηλικίας του. 

Δείτε το βίντεο:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments