Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ο ΑΕΡΑ «λύγισε» και τον Φοίβο στην έδρα του!

Ο ΑΕΡΑ «λύγισε» και τον Φοίβο στην έδρα του!

1
Stathis Andreas / Facebook
Dodekanisos

Ο ΑΕΡΑ επικράτησε και κόντρα στον Φοίβο Κρεμαστής με 2-0 στην έδρα του για την έκτη αγωνιστική, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Πλύγκος (40′) και ο Πάτας στο 85′. Με αυτή την νίκη ο ΑΕΡΑ πανηγύρισε το 4/4 στο «κάστρο» του και έφτασε τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας (Β’ όμιλος).

Ήταν ένα ντέρμπι αντάξιο των προσδοκιών που δεν άφησε κανέναν από τους φιλάθλους απογοητευμένο από την εξέλιξή του. Ο ΑΕΡΑ ήταν αποτελεσματικότερος και κάπως έτσι έφτασε στην νίκη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο Φοίβος αγωνίστηκε από το 87′ και έπειτα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Νίκου Ταφανι. 

 

Το ματς

Οι δύο ομάδες εισήλθαν πάρα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Φοίβο να είναι εκείνος που απώλεσε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 7′ ο Μόσχος πάτησε στην περιοχή, προσπάθησε να νικήσει τον Ράτζα, όμως ο τερματοφύλακας του ΑΕΡΑ του είχε κλείσει το οπτικό πεδίο και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 18′ ο ΑΕΡΑ απάντησε στην ευκαιρία του Φοίβου. Ο Κοντός εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κεφάλας έδιωξε χωρίς σιγουριά, η μπάλα κατέληξε στον Αρφαρά που έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του. Στο 25′ ο Αρφαράς δοκίμασε το σουτ, με τον Χατζησάββα να μπλοκάρει με σωτήριο τάκλιν. Στο 40′ ο ΑΕΡΑ άνοιξε το σκορ. Έπειτα από τρομερό σλάλομ του Κοντού, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Πλύγκο και εκείνος με άψογο πλασέ νίκησε τον Κεφάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν ο Πλύγκος είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή στην θέση του Γεωργαλλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φοίβος ήταν καλύτερος και πάλεψε να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο όλες οι προσπάθειες του κατέληγαν στα σώματα των ποδοσφαιριστών του ΑΕΡΑ. Κάπως έτσι άφησε πολλά κενά στην άμυνα, ένα γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο 85ο λεπτό ο Πάτας. Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» έφυγε στην αντεπίθεση και στο τετ – α – τετ νίκησε τον Κεφάλα για δεύτερη φορά, «σφραγίζοντας» παράλληλα την νίκη για τους γηπεδούχους. 

Διαιτητής: Παπαγιαννίδης 

Βοηθοί: Τσέτσος, Λάζος 

Παρατηρητής: Στεργάκης Αγαπητός

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καλαθενός Μιχάλης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΡΑ: Ράτζα, Κορλός, Χειμωνέττος, Φυλακούρης, Πομπού, Φλεβάρης, Γαργάλης, Κοντός (65′ Θεοχαρόπουλος), Αρφαράς (89′ Ρούντος), Πάτας, Γεωργαλλής (35′ Πλύγκος). 

Φοίβος Κρεμαστής: Κεφάλας, Ταφανι, Χατζησάββας, Καραγεωργίου, Μαντικός, Μικκιού, Μπανουσάι (60′ Πεταυράκης), Ορφανίδης, Μόσχος, Μπαϊρακτάρης (46′ Ορφανίδης Ν.), Μουζιούρας (60′ Βλαχάκης). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments