Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Ντέρμπι… μόνο για δύο σετ (pics)

Ντέρμπι… μόνο για δύο σετ (pics)

0
1
Dodekanisos

Αν και κέρδισε με 3 – 0 σετ, η γυναικεία ομάδα της Τελχινίδας δεν είχε και τόσο εύκολο έργο σήμερα το απόγευμα απέναντι στον Διαγόρα σε παιχνίδι που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της τέντας στο πλαίσιο της συνέχειας του γυναικείου πρωταθλήματος. Όσοι έδωσαν το παρών στο γήπεδο (και ήταν πάρα πολλοί καθώς το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυνατές αλλά και μεγάλες σε διάρκεια φάσεις.
1ο σετ
Ουσιαστική επίθεση για τον Διαγόρα έγινε στο 0-4, αλλά δεν άργησε να φέρει την διαφορά στους 2 (7-9). Κάποια αμυντικά λάθη, κυρίως από πλευράς Τελχινίδας έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (11-11). Στη συνέχεια οι γηπεδούχες κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με δύο πόντους (15-13). Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν γρήγορα φέρνοντας το σετ και πάλι στην ισοπαλία (15-15) και λίγο αργότερα πήραν κεφάλι στο σκορ με 5 πόντους (16-21), αφού οι «κυανέρυθρες» έκαναν αρκετά αμυντικά λάθη. Ο Διαγόρας άρχισε την αντεπίθεση και με ένα σερί 4-0 έφερε την διαφορά στον πόντο (20-21). Πολύ δυνατό και εντυπωσιακό ήταν αυτό το σημείο του σετ, με τις φιλοξενούμενες όμως να καταφέρνουν να πάρουν τους πόντους, με αποτέλεσμα να γραφτεί το 22-25. Να σημειωθεί ότι ενώ το σκορ ήταν στο 21-24, υπήρξε πρόβλημα λόγω καιρού με τον φωτισμό του γηπέδου και το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά, αφού οι προβολείς χρειαζόντουσαν κάποιο χρόνο για να επανέλθουν.
2ο σετ
Με το πρώτο σερβίς του 2ου σετ υπήρξε πάλι το ίδιο πρόβλημα με τον φωτισμό, αλλά σε μικρότερο βαθμό και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Δυνατές επιθέσεις και από τις δύο ομάδες με το σκορ να είναι ισόπαλο (4-4). Η Τελχινίδα όμως κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 5 πόντους (6-11). Ο Διαγόρας ξανά μπήκε στο παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει (14-14) αλλά και να πάρει κεφάλι στο σκορ με δύο πόντους (19-17). Κάποιες λάθος επιθετικές ενέργειες από τις γηπεδούχες έφεραν ξανά την ισοφάριση στο 19-19. «Έπεσαν κορμιά» σε αυτό το σημείο του αγώνα με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο πόντο μέχρι το 21-21. Πολύ δυνατές αλλά και διαρκείας φάσεις και από τις δύο ομάδες, αλλά αυτές που ήταν περισσότερο προσεκτικές ήταν οι παίκτριες της Τελχινίδας και κυρίως με τη συνήθη ύποπτη, Ελένη Μητροπούλου και την Μαρία Βλαμάκη, κατάφεραν να πάρουν το σετ με 22-25.
3ο σετ
Από 3-0 για τον Διαγόρα 3-6 για την Τελχινίδα, με πολλές λανθασμένες αμυντικές αλλά και επιθετικές προσπάθειες από τις γηπεδούχες. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για τις «κυανέρυθρες» που έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις. Η διαφορά αυξανότανε συνέχεια (5-11 και 7-15). Ο Διαγόρας έπαιρνε πόντους μόνο όταν τον άφηναν οι φιλοξενούμενες και ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 0-3. Η διαφορά ήταν συνέχεια κοντά στους 10 πόντους με πολλά λάθη από την ομάδα του Μανώλη Χατζημανώλη και έτσι γράφτηκε το τελικό 15-25 για το 3ο σετ.
Τα σετ του αγώνα: 22-25 (50′ λόγω και της διακοπής), 22-25 (22′), 15-25 (22′)
Διαιτητές: Κυπριώτης Θ. – Χατζησταυρίδης Ν.
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τζωρζή Δ., Καραγιάννη Μ., Δικαστοπούλου Ν., Ανθούλη Χρ., Καζακίδου Μ., Αλαφάκη Δ., Μαλακωνάκη Ε., Φραγκιαδάκη Α., Παναγίδου Χρ., Χανιωτάκη Κ., Μυτσκίδου Ε., Καντζίδου Ε.
ΤΕΛΧΙΝΙΔΑ; Κώτη Α., Βλαμάκη Μ., Μαθιουδάκη Χ., Σκορδά Α., Λαγάκη Γ., Αμορανίτη Ε., Τζανακάκη Α., Γιαννέλη Σ., Βρατσάλη Μ., Μητροπούλου Ε., Μαθιουδάκη Μ., Αμορανίτη Ν.

Φώτης Αντωνάς

{yoogallery src=[/images/stories/fotos/sezon2013_2014/volei/diagoras_telxinida_ginaikes/] width=[150] height=[150]}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments