Αρχική Αθλητικά νέα Νταν Τραντ: Από ΝΒΑ draft του 1984, θύμα της 11ης Σεπτεμβρίου

Νταν Τραντ: Από ΝΒΑ draft του 1984, θύμα της 11ης Σεπτεμβρίου

0
@MARCA
Dodekanisos

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 αποτελεί μία «μαύρη» ημέρα στην ιστορία των ΗΠΑ. 20 χρόνια πριν τέσσερις συντονισμένες επιθέσεις αεροπειρατείας από την Αλ Κάιντα προς τους Δίδυμους Πύργους, είχαν συγκλονίσει την ανθρωπότητα. 

Το πλήγμα για όλο τον κόσμο, αλλά περισσότερο για της Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν τεράστιο. Εκείνη την αποφράδα ημέρα σχεδόν τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Επιπροσθέτων πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν. Επειδή ακούσια βρέθηκαν την λάθος στιγμή, στο λάθος μέρος. 

Όπως αναφέρει η Ισπανική «MARCA», ανάμεσα στους τόσους που έχασαν την ζωή τους στο Μανχάταν, ήταν και ο Νταν Τραντ. Ο Αμερικανός ήταν έμπορος ομολόγων, πρώην καλαθοσφαιριστής με πέρασμα και από το NBA

Ο Τραντ είχε μία επιτυχημένη καριέρα μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο Κλαρκ, η οποία τελικά τον οδήγησε στο ΝΒΑ. Για να καταλάβετε πώς έφτασε να αγωνιστεί στο NBA, ο χρόνος γυρίζει πίσω στο 1984. Το ΝΒΑ draft της τότε εποχής αποτελούνταν από 228 αθλητές – πολλούς περισσότερους- από τους 60 που επιλέγονται σήμερα. Στο draft εκείνης της χρονιάς είχαν δηλώσει συμμετοχή μετέπειτα «θρύλοι» του μπάσκετ, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν (ήταν η τρίτη επιλογή των Σικάγο Μπουλς), καθώς και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ (πέμπτη επιλογή από τους Φιλαδέλφεια 76ερς). 

Ο Νταν Τραντ είχε επιλεχθεί από τους Μπόστον Σέλτικς στην τελευταία θέση (νούμερο 228). Στην καριέρα του ο Αμερικανός είχε πραγματοποιήσει 108 συμμετοχές και ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Πανεπιστημίου Κλαρκ, με 15,4 πόντους κατά μέσο όρο. Ωστόσο ο Τραντ δεν τα κατάφερε στους Σέλτικς και έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα. 

Ο Τραντ άφησε την καριέρα του στο μπάσκετ για μία επενδυτική καριέρα με την εταιρεία Κάντορ-Φιτζέραλντ στη Νέα Υόρκη. Τραγικά, ήταν ένα από τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Εισήχθη, μετά θάνατον στο Hall of Fame του New England Basketball.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments