Αρχική Videos Νορβηγία: Το έπος της Jerv κόντρα στην Brann

Νορβηγία: Το έπος της Jerv κόντρα στην Brann

0
Dodekanisos

Πριν από λίγες ημέρες στην Νορβηγία διεξήχθη ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες μπαράζ ανόδου-υποβιβασμού στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στην αναμέτρηση καταγράφηκαν 58 (!) τελικές συνολικά. Η κανονική διάρκεια τελείωσε στο 1-1, η παράταση στο 4-4 και τα πέναλτι 8-7 υπέρ της Jerv κόντρα στην Brann. Η Jerv πανηγύρισε την «παρθενική» συμμετοχής της στην Eliteserien, την μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Νορβηγίας!

Ειδικότερα, το Brann – Jerv άρχισε ως ένας τυπικός αγώνας μπαράζ, από τον οποίο θα κρινόταν ποιος σύλλογος θα συμμετέχει την επόμενη χρονιά στα «σαλόνια» της Eliteserien. Η 14η Brann ήταν το φαβορί (στα χαρτιά), απέναντι στην άσημη Jerv (είχε τερματίσει τρίτη στην δεύτερη κατηγορία). Ωστόσο γι’ αυτό υπάρχουν οι αγώνες μπαράζ. Μάλιστα, η μάχη έλαβε χώρα στο Όσλο υπό ομίχλη (γεγονός που έδωσε ακόμη πιο άγρια ”ομορφιά” στο ματς). Στα της αναμέτρησης, η Jervn προηγήθηκε στο 29’ με την Brann να αστοχεί σε πέναλτι τρία λεπτά αργότερα, αλλά να στο 49’ να ισοφαρίζει το σκορ. Έξι λεπτά μετά, η Brann έχασε και δεύτερο (!) πέναλτι. Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 92′ η Brann έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής και μέχρι το 112′ το σκορ ήταν στο 1-3 υπέρ της Jerv! Όμως, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ «σκληροί» για να πεθάνουν και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν σε 3-3. Στο 117′ οι φιλοξενούμενοι κάνουν το 3-4 και στο 120′ η Brann πετυχαίνει «buzzer beater» για το 4-4. Έπειτα από 18 εκτελέσεις στην διαδικασία των πέναλτι τελικά η Jerv νίκησε 8-7 την Brann, την έριξε κατηγορία και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην 100χρονη ιστορία της την άνοδο. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το «έπος» είχε συμμετοχή ένας παλιός γνώριμός μας. Ο λόγος για τον Vajebah Sakor. Ο 25χρονος μέσος πέρασε τρία χρόνια στον ΟΦΗ, προτού καταλήξει στην Brann και «πέσει» κατηγορία μαζί της. Το ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι ο Sakor είχε ζήσει και τους αγώνες μπαράζ στην Ελλάδα μεταξύ ΟΦΗ – Πλατανιά. Όπου ο ΟΦΗ είχε επιβληθεί 3-2 του Πλατανιά στο συγκλονιστικό μπαράζ του 2019 στο Ηράκλειο με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Nabi στο 90+5′ και είχε παραμείνει στην Super League. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments