Αρχική Videos Νορβηγία: Δανός κατηγορείται για επίθεση με τόξο και βέλη με 5 νεκρούς

Νορβηγία: Δανός κατηγορείται για επίθεση με τόξο και βέλη με 5 νεκρούς

0
Dodekanisos

Η αστυνομία λέει ότι ο 37χρονος Δανός ζούσε στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις

Ένας 37χρονος Δανός συνελήφθη και κατηγορείται για πέντε ανθρωποκτονίες και δύο τραυματισμούς από την επίθεση με τόξο και βέλη που πραγματοποίησε στη νορβηγική πόλη Κόνγκσμπεργκ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο φερόμενος ως δράστης που ζούσε μόνιμα στην πόλη Κόνγκσμπεργκ συνελήφθη μετά από σύντομη σύγκρουση με την αστυνομία και μεταφέρθηκε στην κοντινή πόλη Ντράμεν το βράδυ της Τετάρτης. Η αστυνομία ανακρίνει τον ύποπτο καθώς και αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες του πρωτοφανούς περιστατικού. Ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Fredrik Neumann,  είπε στους δημοσιογράφους ότι “συνεργάζεται και δίνει λεπτομερείς περιγραφές σχετικά με αυτό το γεγονός”.

O αρχηγός της αστυνομίας στο Κόνγκσμπεργκ, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Όσλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και “σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι το μόνο άτομο που εμπλέκεται”.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι υπήρξε «σύγκρουση» μεταξύ αξιωματικών και του επιτιθέμενου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που αναφέρουν πως ένας αστυνομικός χτυπήθηκε στην πλάτη από βέλη. Ο απολογισμός της επίθεσης άφησε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι επιθέσεις συνέβησαν σε «μεγάλη περιοχή» της πόλης με αρκετά σημεία να χαρακτηρίζονται ως σκηνές εγκλήματος. Η εν ενεργεία πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ, περιέγραψε την επίθεση ως «τρομακτική» και είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε το κίνητρο του άνδρα. 

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται, αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments