Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ ΝΟΡ:: Επιτυχημένη παρουσία στη Σύρο

ΝΟΡ:: Επιτυχημένη παρουσία στη Σύρο

0
nor aponomi1
Dodekanisos

Επέστρεψε από τη Σύρο, η ομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, όπου διεξήχθη το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νήσων Αιγαίου και Κρήτης για σκάφη τύπου optimist και laser 4,7, επιβεβαιώνοντας τη ποιοτική της αναβάθμιση και τις υψηλές της φιλοδοξίες.
Το «Περιφερειακό Πρωτάθλημα διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Με τη συνεχή και πολύωρη προπόνηση με το σκάφος στη θάλασσα με όλες τις καιρικές συνθήκες αλλά και τα θεωρητικά μαθήματα, τακτικής, στρατηγικής και κανονισμών ιστιοπλοϊκών αγώνων οι προπονητές Χριστοδούλου Γιώργος και Κουτσελίνης Γιάννης, ανύψωσαν τη ψυχολογία των αθλητών μας και τους καλλιέργησαν υψηλές προσδοκίες για σημαντικά αποτελέσματα στους αγώνες που θα συμμετείχαν.

Επιβεβαίωση όλων αυτών είναι η καταξίωση των αθλητών της ιστιοπλοΐας με τις υψηλές θέσεις που κατέχουν στον πίνακα κατάταξης (RL), που κατέλαβαν με την συμμετοχή τους στους επίσημους αγώνες κατάταξης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αλλά και σε διεθνείς αγώνες.

Στη Σύρο ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου έλαβε μέρος με είκοσι (20) αθλητές. Ήταν η πολυπληθέστερη ομάδα. Δεκατρείς (13) αθλητές optimist, επτά (7) αθλητές laser 4,7, δυο προπονητές, ένας συνοδός, επτά γονείς και ο πρόεδρος.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδούλου μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2012 της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έχει ορισθεί Έφορος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης. Με την ιδιότητά του αυτή ήταν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.
Λόγω του συγκοινωνιακού προβλήματος η αποστολή έφθασε στη Σύρο ξημερώματα στις 22 Μαρτίου και αναχώρησε ξημερώματα (04:00) ώρα στις 26 Μαρτίου. Το συγκοινωνιακό αυτό πρόβλημα ανάγκασε την αποστολή του ΝΟΡ σε τρείς επί πλέον διανυκτερεύσεις με επιβάρυνση 1800 ευρώ. Ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στα χρήματα που χρειάζονται για την αποστολή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Κατερίνη των τριών αθλητών και του προπονητή τους. Ένα θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη των Ομίλων που συγκάλεσε ο έφορος της περιφέρειας και αποφασίσθηκε να σταλεί υπόμνημα στην Ομοσπονδία που να ζητάμε διαφορετική αντιμετώπιση λόγω της Νησιωτικότητας της περιφέρειάς μας και των πανάκριβων μεταφορικών μέσων τα οποία δεν είναι και πολύ τακτικά.
Οι ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 24 Μαρτίου.
Διεξήχθηκαν έξι (6)ιστιοδρομίες, τρείς την ημέρα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και τα αποτελέσματα αρκετά ικανοποιητικά για τους αθλητές του ΝΟΡ, ειδικά για τους μεγαλύτερους, στη κατηγορία των σκαφών Laser 4,7.
Τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των έξι ιστιοδρομιών, σκόρπισαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Η ομάδα των Laser είχε πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση σε περιφερειακό πρωτάθλημα. Πέτυχε πρώτη (1η) νίκη στα κορίτσια με τη Μαρία Καρακιαούρη και δεύτερη (2) νίκη στα αγόρια με το Κωνσταντίνο Κουτσελίνη. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν αγώνας πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και για τις εθνικές ομάδες των αθλητών της Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, μιας εκ των επτά Περιφερειών, όπως τις έχει ορίσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.
Οι αθλητές που προκρίθηκαν για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Μαΐου στη Κατερίνη, είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια για τη κατηγορία σκαφών Laser 4,7.
Από τα επτά αγόρια τα δύο, Κουτσελίνης Κωνσταντίνος και Χατζηπαυλής Δημήτρης είναι από το ΝΟΡ όπως και το ένα από τα τρία κορίτσια η Καρακιαούρη Μαρία.
Οι τρείς αυτοί αθλητές, Κωνσταντίνος, Δημήτρης και η Μαρία θα προσπαθήσουν να βρεθούν όσο πιο ψηλά γίνεται στη κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Τα αποτελέσματα και στις δυο κατηγορίες optimist και Laser 4,7 είναι :

OPTIMIST – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 90

1. ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 32ος
2. ΙΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 39ος
3. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 41ος (20ος στα 11χρονα)
4. ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 49ος (22ος στα 11χρονα)
5. ΚΟΖΑ ΣΥΛΒΙΑ 51η
6. ΓΕΩΡΓΑΣ ΗΛΙΑΣ 59ος (26ος στα 11χρονα)
7. ΦΩΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ 61η
8. ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 64ος (27ος στα 11χρονα)
9. ΚΑΡΑΚΙΑΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 66ος
10.ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 67ος (29ος στα 11χρονα)
11. ΜΠΙΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 69ος (30ος στα 11χρονα)
12. ΜΙΡΟΣΑΒΙΤΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 74ος (33ος στα 11χρονα)
13. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 79ος 37ος στα 11χρονα)

LASER – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 4Ο

1. ΚΑΡΑΚΙΑΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ 1η στα κορίτσια
2. ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2ος στα αγόρια
3. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7ος στα αγόρια
4. ΣΟΥΛΟΥΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 8ος στα αγορια
5. ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ 13ος στα αγορια
6. ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ 23ος στα αγορια
7. ΙΣΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 24ος στα αγορια

Η απονομή των επάθλων έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη Γιάννη. Στον κ. Μαχαιρίδη, ο εκπρόσωπος της Ελληνική Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Χριστοδούλου, αφού τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που μας παρέχει μέσω του γραφείου αθλητισμού της περιφέρειας και του εντεταλμένου για θέματα αθλητισμού κ. Δρακιού Μιχάλη, απένειμε πλακέτα, τιμώντας τον για τη προσφορά του στον αθλητισμό και το πολιτισμό. Την απονομή στη πρώτη νικήτρια στα κορίτσια, Μαρία Καρακιαούρη έκανε ο κ. Μαχαιρίδης. Μετά το τέλος της τελετή λήξης η Μαρία δήλωσε:
«Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, καθώς οι συχνές αλλαγές της διεύθυνσης του αέρα δυσκόλεψαν τις προσπάθειες όλων των αθλητών. Από την αρχή ο στόχος μου ήταν να ανέβω στη ψηλότερη θέση στο βάθρο των νικητών. Ύστερα από τη 3η πανελλήνια νίκη που πέτυχα στον αγώνα ATHENS EUROLYMP WEEK στη κατηγορία σκαφών Laser RDL, ολυμπιακή κατηγορία, που διεξήχθη από 5 – 10 Μαρτίου 2013, είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή τη νίκη, γιατί μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Δεν σταματάω εδώ, με σκληρή δουλειά ελπίζω να έρθουν και άλλες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες. Επόμενος στόχος είναι μια από τις τρείς πρώτες θέσεις στον αγώνα Alexander the great Cup, που θα διεξαχθεί από 28/4-2/5 στη Θεσσαλονίκη. Το άθροισμα της βαθμολογίας των ιστιοδρομιών των 2 αγώνων, ATHENS EUROLYMP WEEK, που όπως σας προανέφερα πέτυχα 3η πανελλήνια νίκη και Alexander the great Cup, στη κατηγορία σκαφών Laser RDL, θα μετρήσει για τον καταρτισμό των Εθνικής Ομάδας στη κατηγορία Laser RDL. Αμέσως μετά το Πάσχα, Λαμπρή Τρίτη θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4.7 το οποίο είναι και πρόκριση για την Εθνική Ομάδα (ΚΟΡΑΣΊΔΩΝ), στη κατηγορία σκαφών laser 4,7, στην οποία είμαι μέλος και θα προσπαθήσω να ανανεώσω για μια ακόμα χρονιά. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί στη Κατερίνη με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, από τις 07 έως 11 Μαΐου. Όπως αντιλαμβάνεστε οι δύο επόμενοι αγώνες είναι πολύ σπουδαίοι γιατί κρίνεται η συμμετοχή μου στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα για το έτος 2013.
Συγχαρητήρια και στους συναθλητές μου Κουτσελίνη Κωνσταντίνο και Χατζηπαυλή Δημήτρη, που είναι εξ ίσου πολύ καλοί αθλητές. Προκρίθηκαν και αυτοί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα laser 4,7 στην Κατερίνη και πιστεύω ότι μπορούν να πετύχουν και αυτοί πολύ μεγάλες διακρίσεις.»

Ένας ακόμη πολύ σπουδαίος αγώνας που θα εμπλουτίσει τις εμπειρίες μου και θα ήθελε ο προπονητής μου με το Κωνσταντίνο το Δημήτρη και μένα να λάβουμε μέρος, είναι ο Marathon Europa Cup 2013 Greece, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελληνικών Θαλασσών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνα Europa Cup για σκάφη Laser με την συνεργασία της EurILCA. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Sailing Academy και του ΝΟΕΘ , στον Σχινιά Μαραθώνα από 19 έως 21 Απριλίου 2013.
Ο αγώνας ανήκει στην σειρά αγώνων Europa Cup Throphy που βαθμολογούνται για το ranking list της EurILCA.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για όλους τους παραπάνω αγώνες, στους οποίους οι ανταγωνιστές μας για τις θέσεις που διεκδικούμε είναι πολύ εύκολο να μεταβούν και να αγωνιστούν, εμείς λόγω της απόστασης και των πανάκριβων εισιτηρίων είναι πολύ πιθανόν να μη μπορέσουμε να μεταβούμε.
Σήμερα που οι Έλληνες δοκιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και η οικονομική κρίση τείνει να μεταβληθεί σε κρίση αξιών και αξιοπρέπειας, είναι πολύ σημαντική η οικονομική ενίσχυση του Ναυτικού Ομίλου μας για να μπορέσουμε να μεταβούμε σε αυτούς τους αγώνες και να διεκδικήσουμε αυτό που είχαμε βάλει στόχο και για το οποίο τόσο πολύ έχουμε δουλέψει όλο το χειμώνα με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα που είναι η ζωή μας και αγαπάμε πάρα πολύ.
Υπάρχει ελπίδα, αρκεί να υπάρξει και θέληση για να είναι ο δρόμος ανοιχτός.nor aponomi2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments