Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ ΝΟΡ: Έπεσε η αυλαία στα θερινά τμήματα

ΝΟΡ: Έπεσε η αυλαία στα θερινά τμήματα

0
nor paidakia
Dodekanisos

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τελείωσαν τα τρίμηνα θερινά τμήματα εκμαθήσεων ναυταθλημάτων των ακαδημιών που λειτουργεί ο ΝΟΡ.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τελευταίο Σάββατο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πραγματοποιήθηκε στη πολυμορφική εγκατάσταση του ναυταθλητικού κέντρου του Ν.Ο.Ρ, η γιορτή λήξης, που έχει γίνει πια θεσμός και παρατηρήθηκε πρωτοφανής κοσμοσυρροή. Παρουσία των γονιών των 750 περίπου παιδιών ηλικίας 3 έως 15 ετών και πλήθους κόσμου έγινε επίδειξη των γνώσεων που απέκτησαν οι εκπαιδευόμενοι στο 3μηνο του καλοκαιριού, στο κολυμβητήριο των παιδιών της κολύμβησης και στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στον Όμιλο στην ιστιοπλοΐα, το κανόε- καγιάκ και τη κωπηλασία.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Δημήτρης Χριστοδούλου που πέρα από το καλωσόρισμα αναφέρθηκε και στο έργο που παράγεται από τους ανθρώπους της Διοίκησης που είναι μια ανοικτόμυαλη σύγχρονη και διαφανής σύνθεση που με το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς χρησιμοποιούν το πάθος και τη δύναμη τους για να πετύχουν τους στόχους τους.
Η διοίκηση του Ν.Ο.Ρ. επέλεξε εξειδικευμένο προσωπικό τόσο για τις εκμαθήσεις όσο και στα αγωνιστικά τμήματα αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών απαραίτητη προϋπόθεση για την ευαίσθητη ηλικία τους δίνοντάς τους υγιή διέξοδο ώστε να τα προφυλάξουμε από τον καταιγισμό των προκλήσεων που καιροφυλακτούν.
Συγχάρηκε την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας στη κλάση σκαφών laser rdl, ολυμπιακή κατηγορία, για τη Τρίτη (3η) θέση που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με την επιτυχία της αυτή και τις εμφανίσεις της στους υπόλοιπους αγώνες που έλαβε μέρος είναι μια από τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν τη θέση της αθλήτριας που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία.
Επίσης αναφέρθηκε στη δράση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου τονίζοντας ότι είναι ένα αθλητικό σωματείο που από την επίσημη ίδρυση του μαζί με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1947, γαλούχησε τους περισσότερους κατοίκους της πόλης της Ρόδου με την αγάπη της θάλασσας, το ήθος και την άμιλλα, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση τους ως δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. Ο Ν.Ο. Ρόδου καλλιεργεί 5 Ολυμπιακά αθλήματα: Ιστιοπλοΐα, Κανόε-Καγιάκ, Κολύμβηση, Κωπηλασία & Υδατοσφαίριση.

Ανέφερε ακόμα ότι η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τα ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΣΠΑΝΟΣ που είναι εδώ και χρόνια ο Μεγάλος χορηγός του Ν.Ο. Ρόδου, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα με την μασκότ (Σπανούλης), και πλήθος αναψυκτικών, παγωτών, σοκολατούχων σκευασμάτων, σάντουιτς και παιδικά σνακ.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι η προσφορά τους στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου είναι μια ανιδιοτελή και πρωτόβουλη δράση , ως έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας που δείχνουν για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πολύ δε περισσότερο όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι παιδιά.
Πέρα όμως από το αθλητικό και το αγωνιστικό κομμάτι η Διοίκηση ανέπτυξε και κοινωνική προσφορά με προτεραιότητα σε όλα τα πεδία της δραστηριότητάς της.
Σε αυτή τη «Σχέση ευθύνης» με την κοινωνία ο Ν.Ο.Ρ. επεκτείνει και ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και προστασία του κοινωνικού ιστού
Στόχος του είναι η λειτουργία του ως ενεργού κοινωνικού εταίρου και η συμβολή του σε δράσεις συνεργατικές και κοινωνικές που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Οι προτεραιότητες που έθεσε ο Ν.Ο.Ρ. αναφορικά με τη κοινωνική του ευθύνη εστιάστηκαν.
Α. Στη κάλυψη των δαπανών για ατομική εκγύμναση στη πισίνα σε παιδιά ειδικής αγωγής (ΑΜΕΑ) με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους μέσω της εφαρμογής θεραπειών και προγραμμάτων που θα τα βοηθήσουν να κάνουν “ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ”.
Β. Στη κάλυψη των δαπανών για την εκμάθηση κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, κανόε-καγιάκ, κωπηλασίας και υδατοσφαίρισης στα παιδιά του κέντρου παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου.
Γ. Υποστήριξη πρωτοβουλιών φορέων με περιβαλλοντική δράση.
Δ. Στη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών, ο φορέας Ναυτικός Όμιλος Ρόδου από 01-08-2013 και ώρα 09:00 έως 15:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε συνεργασία με το Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτούργησε δωρεάν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 3-12 ετών.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος ζήτησε από του παρευρισκομένους να υπογράψουν ετεροχρονισμένα επιστολή που διαβάστηκε αλλά είχε σταλθεί στις 26-6-2013 ύστερα από διακοπή του νερού, στο Δήμαρχο Ρόδου κ. Κουσουρνά και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ η οποία καταλήγει.

Μετά από όλα αυτά που σας παρουσιάσαμε ως δράση του Ομίλου μας όπως αντιλαμβάνεστε οι οικονομικές υποχρεώσεις μας είναι πολύ μεγάλες για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στη πραγματοποίησή τους αλλά και στη συντήρηση των σκαφών μας ιστιοπλοϊκών, καγιάκ και κωπηλατικών αλλά και του κτιριακού συγκροτήματος που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και προστατεύεται από την 3η εφορία Νεοτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου που ο ΝΟΡ έχει την υποχρέωση να συντηρεί.
Δεσπόζουσα θέση στα αθλήματα που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται κατέχει το άθλημα της κολύμβησης που πραγματοποιείται στο ανοιχτό θερμαινόμενο κολυμβητήριο που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου και κοσμεί την εγκατάστασή του. Από την ίδρυσή του κολυμβητηρίου μέχρι σήμερα, περίπου 12.000 παιδιά από την ηλικία των δυόμιση ετών και άνω, έμαθαν να κολυμπούν και στελέχωσαν τα προαγωνιστικά και στη συνέχεια όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Ν.Ο.Ρ.
Η εκμάθηση κολύμβησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργεί ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου.
Τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου, χωρίς τους μισθούς των προπονητών είναι περίπου 10.000 ευρώ το Μήνα.
Ειδικά κατά την παρούσα χρονική συγκυρία που η κοινωνία βιώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει τη χώρα μας, κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή ευεργετικής διάταξης για διαγραφή του υπάρχοντος χρέους, λόγω αδυναμίας εξόφλησής του και παροχή του νερού δωρεάν, επειδή το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για την δραστηριότητα του ΝΟΡ. Η κολύμβηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκμάθηση των υπόλοιπων ολυμπιακών ναυταθλημάτων, (ιστιοπλοΐας, κανόε-καγιακ, κωπηλασίας και ΠΟΛΟ) και αναστολή εκτέλεσης της απόφασής σας για διακοπή παροχής νερού που θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.
Την επιστολή υπέγραψαν όλοι οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ταρασλιάς Κωνσταντίνος.

Την παρουσίαση του προγράμματος των επιδείξεων έκανε η έφορος κολύμβησης κ. Μαρία Σατραζέμη και αναφέρθηκε στη πρόοδο των παιδιών ηλικίας 3 έως 15 ετών στη διάρκεια του τριμήνου 15/6 έως 15/9.
ΑΡΧΑΡΙΑ: Της ικανότητας που απέκτησαν στη βασική εκμάθηση της κολύμβησης.
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ: Παιδιά που έρχονται κάθε καλοκαίρι, βελτίωση ή και ολοκλήρωση της τεχνικής σε κάθε στυλ κολύμβησης, (Ελεύθερο, Πρόσθιο, Ύπτιο, και Πεταλούδα).
Τα αποτελέσματα όπως διαπιστώθηκε ήταν θεαματικά.
Συνολικά στο κολυμβητήριο τη διάρκεια του καλοκαιριού κολύμπησαν 530 άτομα.
Πέρα από την κολύμβηση που η γνώση της αποτελεί προϋπόθεση για τα υπόλοιπα αθλήματα που καλλιεργούμε και αναπτύσσουμε συμμετείχαν ακόμα :
Στο τμήμα της ιστιοπλοΐας που διαθέτουμε το μεγαλύτερο εξοπλισμό από όλους του Ομίλους της Ελλάδας, 30 laser και 27 RS-X, που διατέθηκαν στον Όμιλο από τον ΡΟΑΝ μετά από τους αγώνες των island games το 2007 στο νησί μας, 106 παιδιά.
Στο Κανοε-καγιάκ 63 παιδιά.
Στη Κωπηλασία 25 και στην Υδατοσφαίριση 28 παιδιά.
Ο Ν.Ο.Ρ. με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τα προγράμματα κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, κανόε-καγιάκ και κωπηλασίας συνεχίζονται και το χειμώνα.
Πληροφορίες – εγγραφές στο τηλ. 22410-38043 από της 9:30-19:00 καθημερινά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments