Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ ΝΟΡ: Είναι τιμή για εμάς η διοργάνωση του αγώνα του πανελληνίου laser

ΝΟΡ: Είναι τιμή για εμάς η διοργάνωση του αγώνα του πανελληνίου laser

0
sailing_nor
Dodekanisos

Πολύ σημαντικός είναι ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος για σκάφη τύπου laser που όπως έχουμε γράψει ξανά θα διοργανώσει ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου το διάστημα από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου.

Είναι η πρώτη φορά, που ο ανατίθεται στο ΝΟΡ η διεξαγωγή ενός αγώνα του πανελληνίου και αυτό είναι τιμητικό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του και ο ίδιος ο Όμιλος.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:

“Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανάθεσε την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για σκάφη τύπου laser RDL Ανδρών στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και θα  διεξαχθεί από  21 έως  24 Ιουνίου 2018 σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη του Δήμου Ρόδου. Στον αγώνα  αυτόν υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά περίπου εκατό (100) αθλητές με τους προπονητές τους   και τις επιτροπές διεξαγωγής των αγώνων με τους  κριτές

Είναι μεγάλη τιμή για το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου η ανάθεση του Πανελληνίου αυτού πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΟΡ γίνεται ανάθεση διοργάνωσης  Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μάλιστα του πιο δημοφιλούς  τύπου σκαφών όπως είναι το Σκάφος  Laser Rdl.

Ο ΝΟΡ σαν διοργανωτής Όμιλος  είναι ο πιο μακρινός προορισμός    από όλα τα σωματεία που θα συμμετάσχουν και το κόστος της  μετακίνησης   είναι  πολύ υψηλό για ένα  αθλητικό  Σωματείο  που δεν παίρνει  καμία επιχορήγηση για τη δραστηριότητά του από τη Πολιτεία.

Υπολογίζουμε ότι στους αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου εκατό  (100) αθλητές.

Η οικονομική βοήθεια, διαμονή όλων των συμμετεχόντων, αθλητών, προπονητών και των επιτροπών διεξαγωγής των αγώνων θα φιλοξενηθούν από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Βεβαίως θα πρέπει να αναφέρουμε και την blue star ferries που στην συγκεκριμένη περίπτωση προσέφερε  50% έκπτωση σε αθλητές, οχήματα, τρέιλερ και σκάφη όπως βοηθάει και σε κάθε μετακίνησή  μας για αθλητικές δραστηριότητες.

Η προσφορά της blue star ferries για τη μετακίνηση και η ευαισθησία του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου Γιώργου για τον αθλητισμό με την δωρεάν  διαμονή  θα δώσει την ευκαιρία στα   νεαρά   ηλικιακά παιδιά, (αγόρια και κορίτσια) όλων των κοινωνικών ομάδων  να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς  με στόχο  μεταξύ άλλων τη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Στις προτεραιότητες είναι ακόμη τα αθλητικά σωματεία  να προσεγγίσουν  και να αξιοποιήσουν  τη νεολαία, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες αλλά και κάθε μονάδα που θέλει ως εθελοντής να προσφέρει στο πλαίσιο των δράσεών μας.

Σε μία εποχή, που οι διακρίσεις κάθε μορφής είναι αρκετά έντονες, η πολιτιστική και αθλητική παιδεία, μπορεί να αναδειχθεί ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την άρση των διακρίσεων και των ανισοτήτων και την αποφυγή της περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων.

Να διατηρηθεί , να επεκταθεί και  να ενισχυθεί  ο  μαζικός και σχολικός αθλητισμός και να υποστηριχτεί  ο  σωματειακός  ερασιτεχνικός  αθλητισμός. Να σημειώσουμε ότι θα αξιοποιηθεί και ο στόλος των σκαφών, που είναι κληρονομιά από τα  Island Games 2007,  που θα διαθέσει ο Ομιλός στου αθλητές προκειμένου να μην χρειαστεί να μεταφέρουν τα δικά τους και να αποφύγουν το κόστος μεταφοράς.

Ένας σπουδαίος   παράγοντας που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αξιολόγηση ενός Ιστιοπλοϊκού αγώνα τέτοιας σπουδαιότητας είναι εγκαταστάσεις μας, ο εξοπλισμός μας και ο περιβάλλοντας χώρος. Ύπαρξη  παρκινγκ για οχήματα, τρέιλερ και σκάφη, την ευκολία για την καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών στο νερό    ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς,  Πανευρωπαϊκούς αλλά και  Παγκόσμιους σημαντικούς αγώνες

Στο κλείσιμο και  τον φωτισμό του περιβάλλοντα χώρου και την διευκόλυνση για καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών στο νερό  ήρθαμε σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και προσφέρθηκαν να συνδράμουν τη προσπάθειά μας για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Παράλληλα οριστικοποιείται η διαδικασία των χορηγιών από ιδιώτες για την στήριξη του Πρωταθλήματος που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Όλοι οι Ναυτικοί Όμιλοι,  είμαστε κοντά στη νεολαία και επενδύσουμε στον αθλητισμό που διαμορφώνει  το μέλλον των νέων  και  σε μια πρωτόγνωρης δυσκολίας χρονική περίοδο, να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα  δίνοντας  υγιή διέξοδο στη νεολαία, προφυλάσσοντας την από τον καταιγισμό των προκλήσεων”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments