Αρχική Videos Νόμο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ψήφισαν στη Φλόριντα

Νόμο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ψήφισαν στη Φλόριντα

0
Dodekanisos

Το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα ψήφισε μια σαρωτική νομοθεσία που επιδιώκει να προστατεύσει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους από τις ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων για τον κορωνοϊό. Τα τέσσερα νομοσχέδια εγκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης ειδικής νομοθετικής συνόδου που συγκλήθηκε από τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, κατά των ομοσπονδιακών εντολών εμβολίων. Το μόνο που πλέον απομένει είναι να υπογραφούν προκειμένου να γίνουν νόμος. Η Φλόριντα θα γίνει η πρώτη πολιτεία που επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις για επιχειρήσεις που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ως προϋπόθεση απασχόλησης. Όπως είναι γνωστό, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης είναι έντονος επικριτής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που προωθεί η κυβέρνηση Biden.


Μεταξύ των διατάξεων, που προβλέπουν τα νομοσχέδια είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να αποκλείονται από την επιβολή εντολών εμβολίων για τον κορωνοϊό. Άλλη διάταξη, απαγορεύει στα σχολεία και τις κυβερνήσεις της Φλόριντα να επιβάλλουν εντολές και επιτρέπει στους γονείς να μηνύσουν τα σχολεία που έχουν τέτοιες απαιτήσεις. «Αν θέλεις να κάνεις εμβόλιο, μπορείς να το κάνεις. Εάν δεν θέλεις μπορείς να επιλέξεις να μην το κάνεις», είπε ο γερουσιαστής Ντάνι Μπέρτζες. «Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του νομοσχεδίου, να εμπιστευτούμε τους κατοίκους της Φλόριντα και να μπορεί ο καθένας να κάνει αυτή την επιλογή μόνος του».

Ο DeSantis ανέφερε σε δήλωση στο Twitter: «Ανυπομονώ να υπογράψω νομοθεσία που θα προστατεύει τις δουλειές τους και τις θέσεις εργασίας όλων των κατοίκων της Φλόριντα που αντιμετωπίζουν άδικη απόλυση λόγω βαρέων εντολών!».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments