Αρχική Videos Νομικοί …”αδειάζουν” τον Lauterbach που επιμένει ακόμα σε μέτρα!

Νομικοί …”αδειάζουν” τον Lauterbach που επιμένει ακόμα σε μέτρα!

0

Τις αντιδράσεις συνταγματολόγων και νομικών της Γερμανίας προκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Karl Lauterbach μετά από πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε στο ZDF. Υποστήριξε για μια ακόμα φορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και έκανε λόγο για «κρίσιμη κατάσταση». Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Αναρωτιέμαι αν μερικές εβδομάδες τώρα έχουν πραγματικά σημασία όταν βρισκόμαστε σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση. Μετά από τρία χρόνια της πανδημίας, λίγες εβδομάδες δεν έχουν σημασία».

 

Ο συνταγματολόγος Volker Boehme-Neßler, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ, σχολίασε αυτές τις δηλώσεις Lauterbach λέγοντας τα εξής:
«Εξωφρενικό. Ο Λάουτερμπαχ λέει στην πραγματικότητα: Είχαμε παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων για τόσο καιρό, τότε δεν έχουν σημασία μερικές ακόμη εβδομάδες. Αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος».

Ο νομικός μελετητής Josef Franz Lindner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Augsburg, τονίζει επίσης:
«Η θέση δύο εβδομάδων του Lauterbach είναι απαράδεκτη από συνταγματική άποψη. Ένα μέτρο που δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί πρέπει να αρθεί αμέσως, όχι μόνο σε λίγες εβδομάδες ή μήνες. Κάθε μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει, ιδίως η υποχρέωση χρήσης μάσκας, πρέπει να ελεγχθεί άμεσα για να διαπιστωθεί εάν εξακολουθεί να είναι απαραίτητο. Εάν όχι, πρέπει να αρθεί αμέσως».

«Κατά συνέπεια, μπορεί κανείς ακόμα να δικαιολογήσει την υποχρέωση να φοράς μάσκες σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις φροντίδας, αλλά όχι πλέον στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στα τρένα μεγάλων αποστάσεων», πρόσθεσε.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments