Αρχική Videos Νομικά κινούνται δέκα Αμερικανοί πιλότοι κατά της εντολής μάσκας

Νομικά κινούνται δέκα Αμερικανοί πιλότοι κατά της εντολής μάσκας

0

Μια ομάδα πιλότων που εργάζονται σε εμπορικά αεροσκάφη στην Αμερική, υπέβαλε αγωγή με στόχο να ανατρέψει την απαίτηση για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συνολικά δέκα πιλότοι αεροπορικών εταιρειών από έξι πολιτείες υπέβαλαν τη σχετική αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια κατά των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), της δικής τους υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS). Η αγωγή αποτελείται από 61 σελίδες και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «σοβαρές συνταγματικές ανησυχίες» .

Η καταγγελία κατατέθηκε την ίδια ημέρα που η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε με 57-40 υπέρ της κατάργησης της εντολής της μάσκας, μια κίνηση που ο Λευκός Οίκος απείλησε να ασκήσει βέτο.. Αυτή είναι η πρώτη νομική αμφισβήτηση της εντολής που κατατέθηκε από εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες.

Στις 14 Μαρτίου, 17 Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες επίσης μήνυσαν το CDC για την εντολή της μάσκας, λέγοντας ότι δεν είχε νομική εξουσία να επιβάλει την εντολή εξαρχής. Ενώ στις 23 Μαρτίου, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι 10 αεροπορικών εταιρειών επιβατών και φορτίου των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ζητώντας να τερματιστεί η εντολή μάσκας και τα τεστ πριν από την αναχώρηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments