Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Νίκος Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

1
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Dodekanisos

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έθεσε τον εαυτό του στην κρίση του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή που για όγδοη ημέρα οι πυρκαγιές καίνε τη βόρεια Εύβοια και οι αναζωπυρώσεις στην Πελοπόννησο συνεχίζονται, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε μία επικοινωνιακή ντρίμπλα. 

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγες ώρες έθεσε εαυτόν στην κρίση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι καταλάβαμε από τα λεγόμενα του κ. Χαρδαλιά; Απολύτως τίποτα. Πολλά λόγια, πολλοί αριθμοί, πολλά στοιχεία, αλλά λίγες εξηγήσεις και ουσιαστικές απαντήσεις. Εν ολίγοις προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό για όγδοη ημέρα. Εκτίθεστε κύριε Χαρδαλιά. 

Δεν απάντησε ποτέ στην ερώτηση γιατί τα εναέρια μέσα δεν πέταξαν από τις πρώτες μέρες για να μην φτάσει να δημιουργηθεί το σύννεφο καπνού. Το οποίο εμπόδισε με την μετέπειτα επιχείρηση και δεν βρήκε λάθη.

Το επικοινωνιακό φάουλ του κ. Χαρδαλιά

Φυσικά, για ακόμα μία φορά ανέφερε πως δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Επικοινωνιακό φάουλ από τον κ. Χαρδαλιά. Ο 38χρονος Βασίλης Φιλώρας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και ο 70χρονος χειριστής μπουλντόζας στην Εύβοια τι ήταν; Παράπλευρες απώλειες; Ο νόμος αναφέρει ρητά: Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.

Ο πρωθυπουργός εξέθεσε τον κ. Χαρδαλιά

Στιγμές μετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της Αττικής. Άρα υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Εν κατακλείδι τι καταλάβαμε από τα λεγόμενα του κ. Χαρδαλιά; Αποποίηση πολιτικών ευθυνών από όλους. Από την κεφαλήν της Ελλάδας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Mέχρι και τον τελευταίο Υπουργό και βουλευτή. Συνεντεύξεις Τύπου απλά για να γίνουν. Θέατρο του παραλόγου…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] «Η παραίτησή μου στο συρτάρι του πρωθυπουργού». Αυτό είχε τονίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει την Τρίτη (10/8). Ο μίνι ανασχηματισμός στον οποίο προέβη ο πρωθυπουργός απέδειξε πως το δεν άνοιξε το συρτάρι. Οι αλλαγές περιορίστηκαν σε μια εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων μέχρι στιγμής.  […]