Αρχική Αθλητικά νέα Νικητής στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, μεγάλη νίκη ο Βόλος στο «Χαριλάου»

Νικητής στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, μεγάλη νίκη ο Βόλος στο «Χαριλάου»

0
EUROKINISSI
Dodekanisos

Με εκπλήξεις ολοκληρώνεται η 22η αγωνιστική της Super League, με τις ομάδες της επαρχίας να είναι οι σύλλογοι που πραγματικά «κλέβουν» την παράσταση στο φετινό πρωτάθλημα. 

Συγκεκριμένα, ο Βόλος νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη με 2-0, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Παράλληλα ο Ολυμπιακός «έκανε το καθήκον» του στην Νεάπολη, περνώντας με 3-0 από την έδρα του Ιωνικού. Επιστροφή στις νίκε και για την ΑΕΚ που κέρδισε επίσης με 3-0 τον Απόλλων Σμύρνης στο «ΟΑΚΑ». Τέλος στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να κάμψει με ανατροπή στο σκορ την αντίσταση του Παναθηναϊκού (2-1). Όλα αυτά, στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη και με τις ομάδες να τιμούν τη μνήμη του 19χρονου. 

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Βόλος πήρε τη νίκη, όμως το σκορ αποτελεί «πλασματική» εικόνα, με τους «κιτρινόμαυρους» να σπαταλούν ευκαιρίες, αλλά να μένουν πάλι «άσφαιροι» και πλέον βλέπουν τα play offs να… απομακρύνονται.

Σε τροχιά εξάδας και ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ, παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το πέρασμα του από την έδρα του Παναιτωλικού.  Με τις άμυνες να έχουν την τιμητική τους, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς συγκινήσεις για τις δύο ομάδες. Το μοναδικό γκολ που έκρινε τον νικητή του αγώνα, πέτυχε στο 63ο λεπτό ο Σνάιντερ.

Με τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ουραγού Απόλλων Σμύρνης, στην πρώτη της νίκη μετά από τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες. Σκόρερ ήταν οι Αραούχο (52΄, / 71΄) και Τσούμπερ (67΄). Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΚ ανέβηκε στους 29 βαθμούς και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, ο Απόλλων με μόλις εννιά βαθμούς είναι στην τελευταία θέση και το μέλλον προβλέπεται δύσκολο. 

Άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 3-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη. Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο και Μασούρας πέτυχαν τα γκολ των νικητών. Το τρίποντο αυτό συντήρησε τη διαφορά «ασφαλείας» που έχει ο Ολυμπιακός από τους διώκτες του, ενώ ο Ιωνικός παρέμεινε στη 12η θέση με 18 βαθμούς. 

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι που διεξήχθη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στην «Τούμπα» στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League. Προηγήθηκαν με τον Παλάσιος μόλις στο έκτο λεπτό οι «πράσινοι», για να δεχθούν την ανατροπή στο σκορ από τα γκολ των Ίνγκασον (77′) και Σάστρε (88′) σε διάστημα 11 λεπτών.

Χάρη στη νίκη αυτή, ο δεύτερος στη βαθμολογία ΠΑΟΚ παρέμεινε στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και διατήρησε τη διαφορά των +5 βαθμών που έχει από την 3η στην κατάταξη ΑΕΚ. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να ανεβούν στην πρώτη 4άδα και έμειναν στην 6η θέση με 30 βαθμούς. Το παιχνίδι είχε λίγες αλλά συναρπαστικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο όταν πέτυχε και τα γκολ της νίκης. Ενώ ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε τρίτη στη σειρά ήττα στο πρωτάθλημα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments