Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Νικητής στο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Φυλακούρη ο ΑΕΡΑ!

Νικητής στο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Φυλακούρη ο ΑΕΡΑ!

0
Stathis Andreas / Facebook
Dodekanisos

Ρεβάνς για την ήττα της πρώτης αγωνιστικής στις Καλυθιές πήρε ο ΑΕΡΑ, που επικράτησε μπροστά στο ένθερμο κοινό του με 1-0 του Απόλλων, σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας (Β’ όμιλος). Ο Μιχάλης Φυλακούρης ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για το σύνολο του Ανδρέα Σταύρου και με αυτή την νίκη οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνται στην κορυφή της βαθμολογίας με 27 βαθμούς, όσους έχει και ο Ιάλυσος. 

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΕΡΑ που κατόρθωσε να βρει το γκολ και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τέλους, φτάνοντας δίκαια στην νίκη. Στον αντίποδα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων ήταν η ομάδα που είχε τα ηνία στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» την απροσπέλαστη άμυνα του ΑΕΡΑ. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ντέρμπι αντάξιο των προσδοκιών, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν κυριολεκτικά κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε απόλυτη ισορροπία μέχρι την συμπλήρωση περίπου μισής ώρας. Οπότε και ο ΑΕΡΑ ανέβασε την απόδοσή του. Αρχικά προειδοποιεί με σουτ του Πάτα στο 34′ το οποίο απομακρύνει ο Τσιγάρος και εν συνεχεία με κεφαλιά του Γαργάλη, που περνάει άουτ. Στο 44′ ο ΑΕΡΑ καταφέρνει να ανοίξει το σκορ. Από εκτέλεση φάουλ του Φλεβάρη, η μπάλα φτάνει συστημένη για το κεφάλι του Φυλακούρη, ο οποίος νικάει άπαντες στον αέρα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιγάρου. Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων εισήλθε πιο δυνατά και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Στο 62′ ο Κιόττου έφυγε στην κόντρα επίθεση και προσπάθησε να νικήσει με πλασέ τον Θανόπουλο, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, από την επαναφορά του τερματοφύλακα του ΑΕΡΑ, ο Φιλιππάκος βγήκε τετ – α – τετ με τον Τσιγάρο. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα του Απόλλων να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 77′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομόρι, απομακρύνθηκε με γροθιές από τον Θανόπουλο. Ενώ η τελευταία καλή στιγμή του ματς, ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Πάτα στο 82′. 

Διαιτητής: Γιαννουκάς Αναστάσιος

Βοηθοί: Κόττορος, Γιαννούλης

Παρατηρητής: Ευάγγελος Τσουκαλάς

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κωνσταντίνος Ζαννετίδης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΡΑ (Ανδρέας Σταύρου): Θανόπουλος, Κορλός, Νικήτας, Φυλακούρης, Χειμωνέττος, Φλεβάρης, Γαργάλης, Πάτας, Φιλιππάκος, Παπασταματίου (65′ Γεωργαλλής), Ντε Σόουζα (78′ Κοντός). 

Απόλλων Καλυθιών (Παναγιώτης Ζούνης): Τσιγάρος, Γαμπιεράκης, Δουκίσσης, Λεονταρόπουλος (90′ Περιστερόπουλος), Σαββούλης, Νεραντζάκης, Στατιού (90′ Καμπούρης), Μαγιόγλου, Ουζιανίκ, Σπαχιού (64′ Τομόρι), Κιόττου (74′ Καρίπης).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments