Αρχική Αθλητικά νέα Νικητής ο Άρης στην… «σκιά» τη δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Νικητής ο Άρης στην… «σκιά» τη δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

0
EUROKINISSI SPORTS
Dodekanisos

Σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, λόγω της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο Άρης επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Επικράτηση που ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Εμάνουελ Σάκιτς. Κι ενώ νωρίτερα Μπαντού Εντιαγέ (44’) και Σέρχιο Αραούχο (85’) είχαν σημειώσει υπέροχα γκολ. Με την νίκη αυτή, ο Άρης ανεβαίνει στους 29 βαθμούς και την έβδομη θέση (υπενθυμίζεται ότι οι «κίτρινοι» εκκίνησαν με -6 βαθμούς). Από την πλευρά της η ΑΕΚ μένει στους 36 βαθμούς και πλέον είναι στο -12 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 

Ένας Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να είναι ο πρωταγωνιστής, καθώς σκόραρε δύο φορές στο παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, ώστε να φτάσει στη νίκη. Άνοιξε το σκορ στο 1ο λεπτό ο Βαλμπουενά. Ενώ στο 4′ ο Ροντρίγκες έκανε το 2-0. Μείωσε ο Μόρσεϊ στο 28′ για να «κλειδώσει» το «τρίποντο» ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι στο 73′. Στην βαθμολογία ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έφτασε τους 50 βαθμούς, ενώ στην 10η θέση με 21 βαθμούς παραμένει η ομάδα του Αγρινίου.

Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική πορεία του μέσα στο 2022. Οι «Αρκάδες» επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έφτασαν τις πέντε σερί νίκες και ταυτόχρονα προσπέρασαν στη βαθμολογία τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Αστέρας είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ριέρα ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στην βαθμολογία ο Αστέρας ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 32 βαθμούς, την στιγμή που ο ΠΑΣ μένει έκτος με 30.

Την έκπληξη της αγωνιστικής σημείωσε ο ΟΦΗ που έφτασε στη νίκη με 3-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχθηκε στο «Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 μέχρι το 85′ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 72′ λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κατάφερε να βρει δύο γκολ, το δεύτερο στο 90+5′ με σκόρερ τον Τσιλιανίδη.

Ο Παναθηναϊκός με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα που υπέστη πέφτει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον. Ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ με τη νίκη του αυτή έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη εξάδα καθώς μείωσε στον πόντο από τον Παναθηναϊκό και την ομάδα των Ιωαννίνων.

Ένα μεγάλο λάθος του νεαρού τερματοφύλακα Συμεών Παπαδόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Ιωνικό να ισοφαρίσει σε 1-1 τον Βόλο και να φύγει με την ισοπαλία από το «Πανθεσσαλικό» στάδιο.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Απόλλων Σμύρνης εκτός έδρας με 2-0 σε ένα παιχνίδι όπου έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 31ο λεπτό ο Μουργκ. Η απόδοση των φιλοξενούμενων έπεσε στο δεύτερο μέρος, έδωσε δικαίωμα στον Απόλλων να ελπίζει και εν τέλει βρήκε ένα δεύτερο γκολ με τον Κούρτιτς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με πέναλτι στο 90+2′. Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε αυτό που ήθελε, που ήταν το τρίποντο, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λίγες μέρες πριν το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στην «Τούμπα».

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, τα φωτογραφικά πρακτορεία που καλύπτουν τα παιχνίδια για την 21η αγωνιστική της Super League αποφάσισαν απ’ όλα τα στιγμιότυπα των αγώνων να λείπει το χρώμα και η απεικόνιση να είναι αποκλειστικά ασπρόμαυρη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments