Αρχική Uncategorized Νίκησαν Μαχαιρίδης, Κουσουρνάς

Νίκησαν Μαχαιρίδης, Κουσουρνάς

0
maxairidis
Dodekanisos

Αρχιπέλαγος επιτυχίας και ικανοποίησης για το Γιάννη Μαχαιρίδη το Νότιο Αιγαίο. Με 31 έδρες, 21 από τα Δωδεκάνησα και 10 από τις Κυκλάδες, ο Γιάννης Μαχαιρίδης είναι ο μοναδικός μέχρι αυτή τη στιγμή περιφερειάρχης, ο οποίος κερδίζει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Στις υπόλοιπες 12, θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, ενώ το θρίλερ συνεχίζεται στην περιφέρεια Κρήτης, όπου ο κ. Αρναουτάκης, βρίσκεται ακριβώς στο 50%.
Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και καταμετρημένο το 99,42% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μαχαιρίδης συγκεντρώνει ποσοστό 50,83%.Ακολουθούν, ο Χαράλαμπος Κόκκινος με ποσοστό 31,09%, η Λίλα Καφαντάρη με 9,05%, ο Νίκος Συρμαλένιος με 5,16 % και ο Νίκος Χρυσόγελος με ποσοστό 3,86%.
«Τη νίκη αυτή, την οφείλω στο Δωδεκανησιακό λαό. Μέχρι τα ξημερώματα, η αγωνία ήταν μεγάλη, βλέποντας το νομό μου να με κρατάει ψηλά και τις Κυκλάδες να καταρρέουν. Κι αυτό, γιατί δεν με ξέρουν από κοντά και είχε επικρατήσει ή άποψη ότι ο Μαχαιρίδης είναι Μπαμπούλας, θα μας πάρει την έδρα της περιφέρειας και όλα τα χρήματα, θα πάνε στα Δωδεκάνησα», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα στον ΠΑΛΜΟ, στις πρώτες του δηλώσεις πλέον ως περιφερειάρχης, ο Γιάννης Μαχαιρίδης.
«Εκεί που ασχολήθηκα προσωπικά με τα ψηφοδέλτια των Κυκλάδων, όπως η Νάξος και η Σαντορίνη, ξεπεράσαμε το 50%. Ο χρόνος όμως ήταν περιορισμένος για να πράξουμε το ίδιο σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων», συμπλήρωσε ο κ. Μαχαιρίδης και κατέληξε «ότι δεσμευθήκαμε, ισχύει. Κανείς δε μπορεί να απαγορεύσει στον περιφερειάρχη να αναδιαρθρώσει τις υπηρεσίες ώστε να λειτουργούν καλύτερα. Οι υπηρεσίες θα είναι εδώ, όπως και ο περιφερειάρχης, ενώ αντίστοιχες υπηρεσίες θα υπάρχουν και στις Κυκλάδες. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχια μας», κατέληξε ο κ. Μαχαιρίδης.
Άνετη νίκη Κουσουρνά
Νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο και στον ενιαίο Δήμο της Ρόδου, με τον Στάθη Κουσουρνά να έχει εξασφαλίσει τη νίκη με ποσοστό 51,03%, έναντι 42,28% του Γιώργου Χατζημάρκου, με καταμετρημένο το 98,51% του εκλογικού σώματος.
Ακολουθούν οι Τάκης Πότσος και Δημήτρης Γάκης, με ποσοστό 4,84 και 1,85% αντίστοιχα.
«Εκτιμούσα ότι θα υπήρχε από τον αντίπαλό μου η διαφορά του 8%. Το 10% είναι μια διαφορά που με κάνει πολύ συγκινημένο. Ευχαριστώ θερμά το ροδιακό λαό για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου», σημείωσε χθες βράδυ στον ΠΑΛΜΟ, στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Ρόδου ο Στάθης Κουσουρνάς.
«Ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά θα το πράξουμε με άμεση ανάληψη δουλειάς από μεθαύριο, ώστε από 1/1/11 να είναι ομαλότατη η μετάβαση από τους 10 δήμους στον ένα» κατέληξε ο Στάθης Κουσουρνάς.
Στις 2 τα μεσάνυχτα, στο πλήθος που είχε κατακλύσει το εκλογικό του κέντρο, ο νέος δήμαρχος, δήλωσε: «Είχαμε ζητήσει μια δυνατή, λαϊκή εντολή και την πήραμε. Με το ποσοστό του 51%, είμαστε από τους λίγους Δήμους στη χώρα που κερδίσαμε από τον πρώτο γύρο. Την εντολή του ροδιακού λαού, υπόσχομαι πως θα την ανταποδώσουμε με σκληρή και συστηματική δουλειά, ώστε η Ρόδος μας να αλλάξει και να είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας στην ανάπτυξη και στην ανθρωπιά». Ο Στάθης Κουσουρνάς ευχαρίστησε όλα τα κόμματα, αλλά και τον Γιώργο Χατζημάρκο. «Παρά τα παρατράγουδα, πιστεύω ότι έδωσε έναν αξιοπρεπή αγώνα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «δεν θεωρώ κανέναν αντίπαλο. Είναι εκπρόσωποι του ροδιακού λαού και πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία στο δημοτικό συμβούλιο».

πηγή: www.palmos-fm.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments