Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Νίκη με πολύ άγχος για τον Αστέρα

Νίκη με πολύ άγχος για τον Αστέρα

0
Dodekanisos

Αγχωτική νίκη με σκορ 2 – 1 σε βάρος του Ακουσιλάου Φανών σημείωσε ο Αστέρας Παστίδας και κατάφερε έτσι να μπει με το δεξί και αυτός στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Αν και η ομάδα του Χρυσόστομου Χάσταλη κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε και τα δυο της τέρματα και έδειχνε ότι έχει τα φόντα να “καθαρίσει” εύκολα το παιχνίδι, εντούτοις στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πολύ μαχητικοί και έβαλαν πολύ δύσκολα στους αντιπάλους τους.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η …καθίζηση που παρατηρήθηκε στη μεσαία γραμμή του Αστέρα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο ο Ακουσίλαος ο οποίος κέρδισε πολλά μέτρα και σε αρκετές των περιπτώσεων έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Το γκολ μάλιστα που ήρθε στο 60′ και με το οποίο οι Φανενοί μείωσαν σε 2 – 1, τους έδωσε φτερά μιας και υπήρχε πολύ χρόνος ακόμα και τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν. Τελικά, η προσωπικότητα ορισμένων παικτών του Αστέρα βοήθησε σημαντικά στο να γίνει σωστή διαχείριση και να κατακτηθούν τελικά οι τρεις βαθμοί που ήταν και το ζητούμενο.

Το σκορ άνοιξε στο 13′ ο νεαρός Καρδούλιας με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση αριστερά.
Στο 33′ ο Θάνος έφυγε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε τη συρτή σέντρα για τον Μιχάλη Λιαμή στο πίσω δοκάρι ο οποίος με πλασέ έκανε το 2 – 0.
Στο 60′ ο Μιχάλης Ατσίδης δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αλιάϊ στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνιά (2 – 1).

Ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 77′ για να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Μετά από μπροστινή μπαλιά, ο Κόκα έφυγε μόνος του (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσαϊντ), η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα Καρανικόλα και έφθασε στον ίδιο ο οποίος έκανε το σουτ σε κενό τέρμα αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Παπαγιαννίδης (Φρατζοπούλου, Κασιώτης)

Οι συνθέσεις των ομάδων είναι οι ακόλουθες:
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κωστής, Αλαβάνος, Αθανασίου, Αυγενικού, Παπακωνσταντής, Θεοδοσίου (83′ Μανώλης Λιαμής), Τσιμπιζίδης (60′ Λεωνίδου), Καρδούλιας (43′ λ.τ. Καλαγρής), Μιχάλης Λιαμής, Κόκα (83′ Πολυμένωφ), Θάνος (66′ Κυρίτσης)
ΑΚΟΥΣΙΛΑΟΣ: Καρανικόλας, Γιαννακόπουλος, Χατζηκυριάκος, Κώστας, Φουσατζιά (46′ Τάσος Ατσίδης), Μαστρογιαννάκης (46′ Κορκίδας), Αλιάϊ, Πάττας, Πλαγγέντης (57′ Παπουρδάνος), Καβουκλής, Μιχάλης Ατσίδης (78′ Σάββας)

Στην κεντρική φωτογραφία ο νεαρός Καρδούλιας μόλις έχει εκτελέσει το φάουλ από τα αριστερά και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1 – 0 στο 13′. Στην κάτω φωτογραφία, ο Αλιάϊ εκτελεί φάουλ από καλό σημείο χωρίς να μπορεί όμως να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments