Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Νίκη και πολλές υποσχέσεις

Νίκη και πολλές υποσχέσεις

0
diagoras_thrasivoulos
Dodekanisos
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πέτυχε σήμερα ο Διαγόρας ο οποίος επικράτησε με 1 – 0 του Θρασύβουλου στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πέρα όμως από το πολύτιμο «τρίποντο», το μεγαλύτερο ίσως κέρδος για την ροδίτικη ομάδα ήταν τα νεαρά παιδιά που για μια ακόμα φορά πήραν χρόνο συμμετοχής και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δείχνοντας ότι διψούν για διάκριση. Είναι αλήθεια, ότι είχαμε πολλά χρόνια να δούμε έναν τέτοιο Διαγόρα (με αμιγώς ροδίτικο χαρακτήρα), ο οποίος έκανε τους ρόδιους φιλάθλους να αισθανθούν πολύ ωραία χειροκροτώντας όλες τις προσπάθειες των παικτών. Στα καθαρά αγωνιστικά, το παιχνίδι είχε δυο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο, ο «γηραιός» ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, επιβάλλοντας τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα κιόλας λεπτά και ελέγχοντας το παιχνίδι. Στην επανάληψη, η απειρία των παιδιών του Ράτκο Ντόστανιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο με αποτέλεσμα ο Θρασύβουλος που είχε ανεβάσει στροφές να ελέγξει αυτός το παιχνίδι και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αυτό το πολύτιμο 1 – 0, όπως και τελικά έγινε.
Το γκολ
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε μόλις στο 2’. Ο Βουκαϊλοβιτς εκτέλεσε3 φάουλ από τα δεξιά και ο Μοπυσταφίδης που «χώθηκε» στην αντίπαλη άμυνα με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1 – 0)
Άλλες φάσεις
Στο 4’ ο Καρλόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε αλλά ο Πονηρός κατάφερε να κοντράρει τη μπάλα με το σώμα του και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στο 9’ ο Χατζηκοσμάς «τσίμπησε» τη μπάλα από τον εξελθόντα Ανδριόλα και ο Βουκαϊλοβιτς έκανε αμέσως το πλασέ αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος διώχθηκε από τον Βασιλείου.
Στο 50’ ο Βλάχος πάσαρε κάθετα στον Ψιάνο ο οποίος επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελαφρώς πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ
Στο 56’ ο Ψιάνος αυτή την φορά πάσαρε στον Βλάχο ο οποίος έκανε ένα συρτό σουτ από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 80’ ο Παναγιωτάκος έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Παπαναστασίου πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό «Γ» της εστίας του Πονηρού και κατέληξε και πάλι άουτ.
Στο 83’ ο Βασιλείου έκανε ένα μακρινό σουτ. Ο Πονηρός έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Παπαναστασίου που καραδοκούσε με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε διότι ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσαιντ.
Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Αμπάρκιολη (Μερκελίδης, Περικλίδης)
Οι συνθέσεις των ομάδων (σε παρένθεση η βαθμολογία των παικτών)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Πονηρός (6), Μουσταφίδης (6), Χατζηκοσμάς(6), Αυγενικού (7), Μασάδο (4), Βουκαίλοβις (7), Ματεντζίδης (6), Μαριετάκης (7) (85’ Ρούσσος), Καρπαθάκης (7), Πουλόπουλος (6), Μπαούρης (6) (35’ λ.τ. Λερογιάννης 6)
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Ανδριόλας (5) (46’ Μητσέας 6), Ζουμπουλάκης (5), Κόλτζος (6), Βασιλείου (6), Σύρος (6), Σκόνδρας (5), Ψιάνος (7), Βλάχος (6) (75’ Παναγιωτάκος), Βαγγέλης (5) (61’ Κανελλόπουλος (6), Παπαναστασίου (6), Καρλόπουλος (6)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments