Αρχική Videos Νέους διεθνούς φόρους για το κλίμα ζητάει ο Μακρόν

Νέους διεθνούς φόρους για το κλίμα ζητάει ο Μακρόν

0

«Νέους φόρους που θα προκύψουν από μια παγκόσμια συνεργασία για την υποστήριξη της δράσης για το κλίμα και την ανακούφιση της φτώχειας», ζητάει τώρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια μιας ζωντανής εμφάνισης του στο France 24. Υποστήριξε σθεναρά μια παγκόσμια κινητοποίηση για να την εφαρμογή νέων διεθνών φόρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μακρόν ζήτησε βοήθεια για τον εντοπισμό χωρών που δεν έχουν επί του παρόντος φόρους χρηματοοικονομικών συναλλαγών (FTT) και φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια. Επιπλέον, ζήτησε υποστήριξη στη συγκέντρωση των προσπαθειών διεθνούς φορολογίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό τον Ιούλιο, τονίζοντας την αναποτελεσματικότητα της μονομερούς φορολογίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «πρόκληση της πράσινης μετάβασης» και υπογράμμισε τη σημασία όχι μόνο να σωθεί ο πλανήτης αλλά και να συμφιλιωθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας . Τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη κινητοποίηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης.

Ο Μακρόν τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας με την Κίνα στις διεθνείς προσπάθειες αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς  το Πεκίνο έχει γίνει σημαντικός διεθνής πιστωτής τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στην Αφρική. Ο Γάλλος ηγέτης παραδέχτηκε ότι το κινεζικό χρέος μπορεί να γίνει παγίδα «αν ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο». Τόνισε τη σημασία της εκπόνησης ενός σχεδίου σύμφωνα με τις πρακτικές του ΟΟΣΑ για χρηματοδοτικά προγράμματα διάσωσης και δανεισμού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments