Αρχική Videos Νέοι πολιτικοί τριγμοί στην Αγγλία, παραιτήθηκαν δυο υπουργοί

Νέοι πολιτικοί τριγμοί στην Αγγλία, παραιτήθηκαν δυο υπουργοί

0

Το τελειωτικό απ’ ότι φαίνεται «χτύπημα» στον Μπόρις Τζόνσον δίνουν δυο Υπουργοί του οι οποίοι κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους δημιουργώντας έτσι πολιτική αναστάτωση στη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για τον Υπουργό Υγείας Σαχίντ Τζαβίντ αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. Και οι δυο στις επιστολές τους αφήνουν αιχμές για τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Σουνάκ επισημαίνει ότι δεν πήρε εύκολα την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.  Μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια. Ο λαός μας ξέρει ότι αν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν είναι αληθινό. Λυπάμαι που φεύγω από την κυβέρνηση, αλλά απρόθυμα κατέληξα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι». Από την πλευρά του, ο Σαχίντ Τζαβίντ επισημαίνει στην παραίτησή του ότι με μεγάλη του λύπη «δεν μπορώ πλέον, με ήσυχη τη συνείδησή μου, να συνεχίσω να υπηρετώ αυτή την κυβέρνηση». Συμπληρώνει ότι ο βρετανικός λαός έχει το δικαίωμα να «αναμένει εντιμότητα» από την κυβέρνησή του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments