Αρχική Videos Νέο STOP της Ελβετίας για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία!

Νέο STOP της Ελβετίας για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία!

0

STOP της Ελβετίας και μάλιστα δεύτερη φορά στην παράδοση αρμάτων μάχης από την Γερμανία στην Ουκρανία. Η Βέρνη είναι αντίθετη σε αποστολή πολεμικού υλικού Ελβετικής κατασκευής αν η χώρα που θα το λάβει εμπλέκεται σε διεθνή σύγκρουση, όπως συμβαίνει με την Ουκρανία. Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελέν στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ. Το αίτημα της Λάμπρεχτ αφορά σε 12.400 φυσίγγια πυρομαχικών 35 χιλιοστών ελβετικής προέλευσης για το αντιαεροπορικό όχημα Gepard, το οποίο η Γερμανία θέλει να παραδώσει στην Ουκρανία.

«Η Ελβετία εφαρμόζει το νόμο της ουδετερότητας στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας.
«Λόγω της αρχής της ίσης μεταχείρισης βάσει του νόμου περί ουδετερότητας, η Ελβετία δεν μπορεί να συμφωνήσει με αίτημα για μεταφορά πολεμικού υλικού ελβετικής προέλευσης στην Ουκρανία, εφόσον η χώρα εμπλέκεται σε διεθνή ένοπλη σύγκρουση».

Το Βερολίνο είχε ζητήσει για πρώτη φορά από τη Βέρνη πυρομαχικά ελβετικής προέλευσης για το αντιαεροπορικό άρμα Gepard στις αρχές Ιουνίου, κάτι που απορρίφθηκε για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Ελβετοί αναλυτές, χαρακτηρίζουν το αίτημα της Λάμπρεχτ ως «πολιτικά υποκινούμενο». Η ίδια εξήγησε ότι η Ουκρανία χρειαζόταν τα πυρομαχικά για να προστατεύσει τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να προστατεύσει τις αποστολές σιτηρών στις αναπτυσσόμενες χώρες από τις ρωσικές επιθέσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments