Αρχική Videos Νέο σημαντικό stop στις εντολές εμβολιασμού του Biden

Νέο σημαντικό stop στις εντολές εμβολιασμού του Biden

0
Dodekanisos

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. ανέστειλε την απαίτηση της κυβέρνησης του Biden για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά.

Η εντολή που είχε ανακοινωθεί από τον Biden τον περασμένο Σεπτέμβριο θα απαιτούσε από τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους είναι εμβολιασμένοι ή ότι θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ με δικά τους έξοδα.
«Ο Oργανισμός Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων δεν έχει επιβάλει ποτέ στο παρελθόν τέτοια εντολή. Ούτε το Κογκρέσο», είπε το δικαστήριο στη γνωμοδότηση των 30 σελίδων, αποδεχόμενο τον ισχυρισμό των εναγόντων ότι υπερέβαινε τις νόμιμες εξουσίες της υπηρεσίας και κάτι τέτοιο είναι παράνομο. «Ο Οργανισμός έχει νομική εξουσία να ρυθμίζει τους κινδύνους στο χώρο εργασίας, αλλά όχι τους κινδύνους της καθημερινής ζωής – απλώς επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν δουλειές και αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους εν ώρα λειτουργίας, καθώς κάτι τέτοιο θα διεύρυνε σημαντικά την εξουσία του χωρίς σαφή εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο», είπε η πλειοψηφία των δικαστών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments