Αρχική Videos Νέο πολεμικό υλικό στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, η ειρήνη είναι ακόμα...

Νέο πολεμικό υλικό στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, η ειρήνη είναι ακόμα μακριά…

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας 270 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων συστημάτων πυροβολικού ακριβείας HIMARS . Η Ουάσιγκτον θα παραδώσει επίσης 36.000 επιπλέον οβίδες, έως και 580 drones καμικάζι Phoenix Ghost.

Στο μεταξύ η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία στην Κωνσταντινούπολη με τον ΟΗΕ και την Τουρκία για να ξεμπλοκάρουν τις εξαγωγές σιτηρών υπό το φως του κινδύνου πείνας παγκοσμίως, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Οι δύο πλευρές μονογράφησαν δύο πανομοιότυπα αλλά ξεχωριστά κείμενα κατόπιν αιτήματος των Ουκρανών, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν με τους Ρώσους.

Η υπογραφή της συμφωνίας,  πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του «τις επόμενες ημέρες», δήλωσε λίγο αργότερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments