Νέο lockdown σε πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων στην Κίνα

Οι αρχές της Κίνας επέβαλαν σήμερα lockdown στην Lanzhou, μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε περίπου 100 ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε όλες τις συνοικίες της Lanzhou, θα επιβληθεί «κλειστή διαχείριση». Ενώ θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στις μετακινήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ουσιαστικά, οι κάτοικοι της πόλης δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Παρά μόνο για «αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης» ή «για έκτακτους λόγους υγείας».

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 29 νέα, εγχώρια κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Η πλειονότητα αυτών συνδέονταν με τις μετακινήσεις μιας ομάδας τουριστών που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό.

Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι μικροί σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά σε άλλες χώρες του κόσμου, οι Αρχές της Κίνας είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Καθώς η χώρα φιλοξενεί από τις 4 Φεβρουαρίου 2022 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε μια άλλη επιδημιολογική εστία στην Εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κινεζικές αρχές, που εφαρμόζουν μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του κορονοϊού, αντέδρασαν αμέσως επιβάλλοντας περιορισμούς και οργανώνοντας εκστρατείες μαζικών τεστ.

 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments