Αρχική Videos Νέες μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, εκατομμύρια άνθρωποι στο δρόμο

Νέες μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, εκατομμύρια άνθρωποι στο δρόμο

0


Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο σε νέες μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησής τους (από 62 σε 64). Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτό το σαββατοκύριακο σε έως και 200 ​​πόλεις σε όλη τη χώρα.

«Η κυβέρνηση αγνοεί τον λαό και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες μας». Γι’ αυτό πρέπει να αυξήσουμε την πίεση! Όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι να σηκωθούν όρθιοι και να «μπλοκάρουν» τη Γαλλία σε όλους τους τομείς, από τις 7 Μαρτίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του σωματείου «Εργατική Δύναμη» Φρεντερίκ Σουζό σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν όλα τα συνδικάτα.

Τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα έχουν ζητήσει απόλυτο «μπλόκο του κράτους» εκτός εάν η κυβέρνηση εγκαταλείψει αυτό που αποκαλεί μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος σε βάρος του λαού.  Κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να επαναστατήσουν για τους εαυτούς τους και τα δικαιώματά τους, καθώς και να πραγματοποιήσουν γενική απεργία σε όλη τη χώρα στις 7 Μαρτίου, για να μην λειτουργήσει κυριολεκτικά τίποτα.

Στις διαδηλώσεις που γίνονται στη Μασσαλία  συμμετέχει ο αρχηγός της γαλλικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και υποστηρίζει τις λαϊκές διαμαρτυρίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments