Αρχική Επικαιρότητα Νέα Ζηλανδία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του κορονοϊού

Νέα Ζηλανδία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του κορονοϊού [vids]

0
Dodekanisos

Η Νέα Ζηλανδία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό, καθώς οι διαδηλώσεις κατά του κορονοϊού συνεχίζονται. Ειδικότερα, ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν σε ένα μεγάλο πάρκο στην περιοχή του Όκλαντ. Ενώ αρκετοί από τους διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο συνάντησης με μηχανές και επικεφαλής έναν τοπικό ιερέα της Εκκλησίας! 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας, ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε μεταξύ 1.000 και 2.000 ατόμων. Την ίδια στιγμή οι ομάδα των διαμαρτυρόμενων μοτοσικλετιστών οδηγούνταν από τον Μπράιαν Ταμάκι. Πρόκειται για ακτιβιστή κατά των αποκλεισμών. Κύρια απαίτησή όλων τους, ήταν ο τερματισμός των lockdown στην χώρα. Στην πορεία διαμαρτυρία τους, δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ούτε συλλήψεις ή προσαγωγές από τις Αστυνομικές δυνάμεις.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Αύγουστο, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern είχε προβεί στην εξής απίστευτη ενέργεια. Είχε κηρύξει απότομο lockdown διότι είχε βρεθεί μόλις ένα κρούσμα κορονοϊού στην πόλη του Όκλαντ. Από τότε η πόλη παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα έχουν παραταθεί. Παρόλο που μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας έχει επιστρέψει σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, συνεχίζει να επιμένει σε μια στρατηγική «μηδενικών λοιμώξεων» στο Όκλαντ. Με απώτερο στόχο την επιδίωξη της εξάλειψης εντελώς του κορονοϊού

Δείτε το βίντεο με την πορεία των διαμαρτυρόμενων 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments