Αρχική Επικαιρότητα Νέα Ζηλανδία: Αναβάλλεται το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της

Νέα Ζηλανδία: Αναβάλλεται το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της

0
Dodekanisos

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού ώθησε την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας να αναβάλλει σήμερα Τρίτη το προγραμματισμένο άνοιγμα των συνόρων της, ως τουλάχιστον τα τέλη του Φεβρουαρίου. 

Η Νέα Ζηλανδία μόλις άρχιζε να χαλαρώνει τα μέτρα που είχε λάβει για την ανάσχεση της πανδημίας, τα οποία συγκαταλέγονται στα πιο αυστηρά σε Διεθνές επίπεδο. Οι περιορισμοί στα σύνορά της επρόκειτο να αρχίσουν να αίρονται τον Ιανουάριο. Σκοπός ήταν να μπορούν όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες να επισκέπτονται την χώρα από τον Απρίλιο.

Όμως τα ταξίδια χωρίς καραντίνα, που θα άρχιζαν για τους Νεοζηλανδούς που κατοικούν στην Αυστραλία από την 16η Ιανουαρίου, πλέον δεν θα είναι εφικτά παρά στα τέλη του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Κρις Χίπκινς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουέλινγκτον.

«Όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής κατατείνουν στο ότι η ”Όμικρον” είναι η πιο μολυσματική παραλλαγή μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό είναι απογοητευτικό και θα ανατρέψει πολλά σχέδια για διακοπές. Όμως είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε καθαρά τις αλλαγές αυτές από σήμερα. Ώστε ο κόσμος να έχει τον χρόνο να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η παραμονή σε καραντίνα των ταξιδιωτών θα αυξηθεί σε 10 ημέρες από μία εβδομάδα σήμερα. Και ακόμη, γίνεται στενότερο το χρονικό διάστημα πριν από την αναχώρηση μέσα στο οποίο οι ταξιδιώτες με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ. Συγκεκριμένα από τις 72 μειώνεται στις 48 ώρες πριν από την πτήση.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments