Αρχική Videos Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο τον ιδιωτικό τομέα

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο τον ιδιωτικό τομέα

0
Dodekanisos

Ο δήμαρχος στην Νέα Υόρκη Bill de Blasio ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αρχής γενομένης από την 27η Δεκεμβρίου. Ο Bill de Blasio προχώρησε πιο πέρα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του οποίου το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου αλλά ανεστάλη επί του παρόντος με απόφαση της δικαιοσύνης, δεν αφορούσε παρά μόνο τους εργαζόμενους σε εταιρίες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

«Στη Νέα Υόρκη, αποφασίσαμε να αρχίσουμε μια προληπτική επίθεση (κατά του κορονοϊού) για να κάνουμε πράγματι κάτι τολμηρό. Ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του και οι κίνδυνοι που θέτει για όλους μας», τονίζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης στο Αμερικανικό δίκτυο MSNBC.

Επιπροσθέτως διευκρινίζει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά όλους τους «εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη από την 27η Δεκεμβρίου». Ουσιαστικά αναφέρεται σε σχεδόν 184.000 επιχειρήσεις, εταιρίες και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, από την 27η Δεκεμβρίου, «οι Νεοϋορκέζοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με τον de Blasio, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου για να αντικατασταθεί από τον Eric Adams που εξελέγη στις 2 Δεκεμβρίου.

Η παρουσία της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού έχει επιβεβαιωθεί πλέον σε τουλάχιστον 15 πολιτείες των ΗΠΑ. Η Νέα Υόρκη επλήγη ιδιαίτερα από την επιδημία το 2020 με τουλάχιστον 34.000 θανάτους. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments