Αρχική Επικαιρότητα Νέα Υόρκη: Μπλόκο δικαστή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών!

Νέα Υόρκη: Μπλόκο δικαστή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών!

0
Photo by Mat Napo on Unsplash
Dodekanisos

Προσωρινή παύση στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους δασκάλους αλλά και τους υπαλλήλους των σχολείων επιβάλλει Ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον Joseph Bianco ο οποίος ικανοποίησε το σχετικό αίτημα που έκανε μια ομάδα καθηγητών προκειμένου να σταματήσει η υποχρεωτικότητα.

Η Rachel Maniscalco και τρεις άλλοι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης προχώρησαν σε μηνύσεις για την απόφαση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών που κανονικά έπρεπε να ξεκινήσει να ισχύει από αύριο (27 Σεπτεμβρίου). Χαρακτηριστικά είπαν ότι η σχετική απόφαση η οποία απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους να αποδείξουν ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, είναι υπέρβαση της κυβέρνησης, παραβιάζοντας τη ρήτρα περί δέουσας διαδικασίας του Συντάγματος των ΗΠΑ. Η ρήτρα αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κανένα κράτος δεν μπορεί «να στερήσει από κανένα πρόσωπο τη ζωή, την ελευθερία ή την περιουσία, χωρίς τη δέουσα διαδικασία δικαίου».

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες ένας άλλος δικαστής, ο Brian Cogan αρνήθηκε να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα των εναγόντων με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έφεση εκ μέρους της και τελικά την δικαίωση τους από τον Bianco. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση που δεν είναι γνωστό πότε θα ανακοινωθεί. Με ανακοίνωση του πάντως, το Υπουργείο Παιδείας της πόλης (DOE) τονίζει την βεβαιότητα του ότι η εντολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα διατηρηθεί τελικά «μόλις παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, γιατί αυτό είναι το επίπεδο προστασίας που αξίζουν οι μαθητές και το προσωπικό μας», όπως αναφέρει.

Τα συνδικάτα προέτρεψαν τον Δήμαρχο της πόλης Bill de Blasio να καθυστερήσει ή να ανασκευάσει την εντολή, καθώς πιστεύουν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στελέχωσης των σχολείων. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε. Σε δηλώσεις μάλιστα που έκανε τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και του προσωπικού θα έρθει εμβολιασμένη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα παιδιά στα σχολεία την επόμενη εβδομάδα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments