Αρχική Videos Νέα Υόρκη: Εμβολιασμός αλλιώς πρόστιμο για τους εργαζόμενους

Νέα Υόρκη: Εμβολιασμός αλλιώς πρόστιμο για τους εργαζόμενους

0
Dodekanisos

Σφίγγει ο κλοιός για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους στην Νέα Υόρκη. Από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ η σαρωτική εντολή για πιστοποιητικό εμβολιασμού σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το AP News, από την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021, οι εργαζόμενοι σε περίπου 184.000 επιχειρήσεις θα πρέπει να επιδεικνύουν ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για να μπορούν να εργαστούν κανονικά! Ενώ οι επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφώνονται θα βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα της τάξης των 1.000 δολαρίων. Ωστόσο ο δήμαρχος Bill de Blasio έχει πει ότι η επιβολή προστίμων θα είναι η ύστατη επιλογή. Πρόκειται για την πρώτη πόλη των ΗΠΑ που εφαρμόζει τέτοια μέτρα.

«Εφαρμόζουμε την ισχυρότερη εντολή εμβολίων στη χώρα», λέει ο de Blasio. «Αυτό πρέπει να κάνουμε παντού. Κάθε δήμαρχος, κάθε κυβερνήτης, κάθε διευθύνων σύμβουλος στην Αμερική πρέπει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Το 2022 πρέπει να είναι η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω μας τον COVID», τονίζει. 

Επιπροσθέτως, οι εργοδότες θα πρέπει να πιστοποιούν και να διατηρούν αρχεία για το καθεστώς εμβολιασμού των εργαζομένων τους, αλλά και να αναρτούν σχετικό σήμα ότι τηρούν τον νέο κανονισμό. Παράλληλα, όσοι έχουν κάνει μόνο μία μόνο δόση, θα πρέπει να λάβουν τη δεύτερη εντός 45 ημερών.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Νέα Υόρκη ο εμβολιασμός είχε γίνει ήδη υποχρεωτικός για τους δημοτικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Παράλληλα, από σήμερα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού για να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, θέατρα και σε πολλές εξωσχολικές σχολικές δραστηριότητες όπως γυμναστήρια και πισίνες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 71,5% του πληθυσμού της Νέας Υόρκης έχει εμβολιαστεί πλήρως. Την ίδια στιγμή ένα ποσοστό της τάξης του 20% δεν έχει λάβει ακόμη ούτε μία δόση εμβολίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments