Αρχική Videos Νέα Υόρκη: Δικαστικό μπλοκ στην απαίτηση για χρήση μάσκας!

Νέα Υόρκη: Δικαστικό μπλοκ στην απαίτηση για χρήση μάσκας!

0
Dodekanisos

Μπλόκο στην εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έβαλε δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον Thomas Rademaker, ο οποίος αποφάνθηκε πως τέτοιες αποφάσεις πρέπει μα εγκρίνονται από το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας που είναι και το μόνο αρμόδιο με επαρκή εξουσία προκειμένου να περάσει τέτοιες εντολές. Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή θα ανάγκαζε όλους τους κατοίκους άνω των 2 ετών να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων. Ήταν μια απόφαση που προκάλεσε δυσφορία σε πολύ κόσμο.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε άτομο σε αυτήν την Πολιτεία επιθυμεί, θέλει και προσεύχεται να τελειώσει σύντομα αυτή η εποχή του κορωνοϊού», σημείωσε ο δικαστής. «Ωστόσο, η θέσπιση οποιωνδήποτε νόμων για το σκοπό αυτό ανατίθεται αποκλειστικά στο νομοθετικό σώμα του κράτους».

Από τη δική της πλευρά, η Κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ είπε ότι θα αγωνιστεί για να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου. «Η ευθύνη μου ως Κυβερνήτης είναι να προστατεύσω τους Νεοϋορκέζους σε όλη αυτή την κρίση δημόσιας υγείας και αυτά τα μέτρα βοηθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και σώζουν ζωές. Διαφωνούμε σθεναρά με αυτήν την απόφαση και επιδιώκουμε κάθε επιλογή για να την ανατρέψουμε αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments