Αρχική Videos Νέα βουτιά της Ελλάδας στο θέμα της ελευθερίας του τύπου!

Νέα βουτιά της Ελλάδας στο θέμα της ελευθερίας του τύπου!

0

Νέα βουτιά καταγράφει η Ελλάδα στο θέμα της ελευθερίας του τύπου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ενώ έχει πέσει από την 70ή θέση το 2021 σε σύνολο 180 χωρών, στην 108η.

Όπως επισημαίνει η RSF, «η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022, με δημοσιογράφους να παρεμποδίζονται τακτικά από την κάλυψη θεμάτων από τη μετανάστευση μέχρι την πανδημία. Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ταχεία διερεύνηση».

Σε σχέση με το μιντιακό τοπίο της χώρας μας, σημειώνεται: «Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα MME είναι σταθερά μία από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Λίγοι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι όπως ο Skai συνυπάρχουν με εκατοντάδες διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που συμβάλλει σε έναν μεγάλο κατακερματισμό του μιντιακού τοπίου. Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης ανήκει σε λίγα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επίσης σε άλλους, αυστηρά ρυθμιζόμενους επιχειρηματικούς τομείς. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς έχουν στενούς δεσμούς με την πολιτική ελίτ. Ο Τύπος είναι επομένως πολύ πολωμένος πολιτικά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments