Αρχική Videos Νέα “βέλη” Όρμπαν στην ΕΕ, “καθόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που έχουν τρυπήσει...

Νέα “βέλη” Όρμπαν στην ΕΕ, “καθόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που έχουν τρυπήσει τα ελαστικά του”

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια νέα στρατηγική για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν έχουν αποδώσει, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Ρουμανία.

Τόνισε ότι η δυτική στρατηγική για την Ουκρανία έχει οικοδομηθεί σε τέσσερις πυλώνες – ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας με τα όπλα του ΝΑΤΟ, ότι οι κυρώσεις θα αποδυνάμωσαν τη Ρωσία και θα αποσταθεροποιήσουν την ηγεσία της, ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν τη Ρωσία περισσότερο από την Ευρώπη και ότι ο κόσμος θα παρατάξει για να στηρίξει την Ευρώπη.

Όπως τόνισε «αυτή η στρατηγική απέτυχε καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη καταρρέουν σαν ντόμινο, οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί και χρειάζεται μια νέα στρατηγική τώρα. Καθόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που έχει τρυπήσει και στα τέσσερα ελαστικά: είναι απολύτως σαφές ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική η οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες και τη σύνταξη μιας καλής ειρηνευτικής πρότασης», είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε μάλιστα ότι η Ουγγαρία – μέλος του ΝΑΤΟ – θα μείνει έξω από τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments