Αρχική Επικαιρότητα Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

0
Φωτογραφία: cnn.gr
Dodekanisos

Με αιχμηρό τρόπο και αρκετά «πυρά» σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο MEGA. «Αλαζόνα, αμετανόητο και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 τον πρωθυπουργό. Για «αρνητή της πραγματικότητας» κάνει λόγο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός ΜΕΘ. 

Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Μνημείο ωστόσο πολιτικού καιροσκοπισμού είναι η απάντησή του ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος. 

Με λίγα λόγια ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητά, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του».​

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

«Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας. Αυτή ήταν σήμερα η εικόνα του κ Μητσοτάκη στην συνέντευξη του. Όλα καλά τα βρήκε για την πανδημία, την ακρίβεια, καμία βιασύνη για αύξηση του κατώτατου μισθού. Προφανώς θεωρεί ότι βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Οι πολίτες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα στη ζωή τους, είναι βέβαιο ότι θα τον υποχρεώσουν σε ανώμαλη προσγείωση σε αυτήν».

Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει στην ανακοίνωσή του ακόμη για τον πρωθυπουργό, ότι «μας θύμισε πως η κυβέρνησή του είναι με τους ”νοικοκυραίους” όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Προφανώς δεν εννοεί του νοικοκύρηδες, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που στενάζουν από την ακρίβεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων, που η Μητσοτάκης Α.Ε. επιτρέπει και θεσμοθετεί. Είναι προφανές πως εννοεί όσους επιχαίρουν με την στρατιωτικοποιημένη ΕΛ.ΑΣ. και την φονική της δράση».

Αιχμές από το ΚΚΕ

«Η πανδημία είναι Λερναία Ύδρα, η ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο, το κόστος της πράσινης μετάβασης είναι αναγκαίο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η αστυνομική βία ενίοτε μπορεί και να οδηγεί σε τραγικά περιστατικά. Αυτές ήταν ουσιαστικά οι απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη για να συγκαλύψει τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνει ο λαός σε όλα τα μέτωπα, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό των προτεραιοτήτων και στόχων της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας» ανέφερε το ΚΚΕ

«Πυρά» και από την Ελληνική Λύση

«Η επιβολή οποιασδήποτε μορφής περιορισμού στην είσοδο των Ορθοδόξων στους Ιερούς Ναούς, συνιστά παραβίαση του βασικού θεολογικού υποβάθρου της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στις χιλιετίες διατηρούσε «θύρες ανοικτές» για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως «φρονημάτων και πιστοποιητικών».

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανίκανη, επικίνδυνη και δυστυχώς ανάξια να διαφυλάξει τις υπερχρονικές αυταξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας», κατέληξε η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments