Αρχική Videos Νέα προειδοποίηση της Ρωσίας για Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο!

Νέα προειδοποίηση της Ρωσίας για Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο!

0

Με δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ ξεκαθάρισε ότι «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο!».
«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε μια εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε. «Προφανώς, σε αυτό βασίζονται – να δημιουργήσουν πληροφοριακό θόρυβο και να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους για άλλη μια φορά». Ο Βενεντίκτοφ επανέλαβε επίσης τη ρωσική θέση ότι η Δύση, βοηθώντας την Ουκρανία, έδειξε ότι «έχει άμεσο μέρος στη σύγκρουση».

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα , ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ζήτησε ουσιαστικά με γρήγορη ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ μετά την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών στην οποία προχώρησε η Ρωσία. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, το 2014 είχαν δεσμευτεί ότι η Ουκρανία και η Γεωργία θα γίνονταν τελικά μέλη χωρίς να ορίσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη. Η διαδικασία σταμάτησε με τα χρόνια και μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, φαινόταν όλο και πιο απίθανο η προσφορά να γίνει πραγματικότητα. Χώρες όπως η Βουλγαρία έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στο να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέφυγε να υποστηρίξει την προσπάθεια της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας την πολιτική ανοιχτών θυρών της συμμαχίας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments