Αρχική Επικαιρότητα Νέα περιοριστικά μέτρα στην Γαλλία!

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Γαλλία!

0
naftemporiki.gr
Dodekanisos

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Γαλλία, Jean Castex. Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ για 4 εβδομάδες περιλαμβάνουν κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, νέα μέτρα στα σχολεία και ενίσχυση της τηλεργασίας.

Ο Castex δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις, θα αποζημιωθούν. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι. Ωστόσο διευκρίνισε ότι, επί του παρόντος, δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί lockdown ή απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Το νέο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας. Ωστόσο, όπως λέει, η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι, γιατί 52 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 11.308 νέα κρούσματα και 192 θάνατοι. Ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 2.191 ασθενείς.

Για την μετάλλαξη «Όμικρον» ο υπουργός Υγείας, Olivier Véran, υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στη χώρα 25 κρούσματα, από τα οποία 21 ήταν «εισαγόμενα» από τη Νότια Αφρική και τα άλλα τέσσερα οφείλονται σε τοπική μετάδοση.

Εμβολιασμός παιδιών ευπαθών ομάδων

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τονίζει ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία. Κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων. Τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι ενδέχεται να αρχίσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου. Με την προϋπόθεση ότι θα δώσουν το «πράσινο» φως οι υγειονομικές αρχές.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ο Castex λέει ότι ο στόχος της Γαλλικής κυβέρνησης είναι, για όσους εργαζόμενους είναι εφικτό, να δουλεύουν από το σπίτι τους για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments