Αρχική Επικαιρότητα Νέα περιοριστικά μέτρα και στην Τσεχία

Νέα περιοριστικά μέτρα και στην Τσεχία

0
dailysabah.com
Dodekanisos

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνει η κυβέρνηση της Τσεχίας, η οποία κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Τσεχία, σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, βρίσκεται στη «βαθιά κόκκινη» κατηγορία. Ουσιαστικά, σημαίνει ότι ο αριθμός νέων περιστατικών κορονοϊού είναι πάνω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Στην ίδια κατηγορία στην Ε.Ε. βρίσκονται επίσης η Κροατία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Ισλανδία.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Τσεχίας, γίνονται μέσω της δημόσιας τηλεόρασης και ως πρώτο μέτρο ανακοινώθηκε η εντολή τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ να κλείνουν νωρίς, στις 10 το βράδυ. Το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από αύριο, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. 

Επίσης, η Τσεχία θα περιορίσει τις συναθροίσεις σε μία προσπάθεια να μειώσει την ταχεία έξαρση των κρουσμάτων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στη δημόσια ζωή. Για την ώρα δεν είναι ακόμη γνωστό ποια μέτρα θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν η κυβέρνηση προτιμάει να εξετάσει την απαγόρευση εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο κοινό και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ, αποφεύγοντας το μέτρο της πλήρους καραντίνας.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Τσεχία εξετάζει την πιθανότητα να επιβάλει αναγκαστική ανοσοποίηση σε όλους άνω των 60 ετών, όσο και στα μέλη συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων. Το εγχώριο ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό, μόλις 58%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments