Αρχική Videos Νέα παρέμβαση της Κίνας, “ώριμη η ώρα για επίλυση της κρίσης”

Νέα παρέμβαση της Κίνας, “ώριμη η ώρα για επίλυση της κρίσης”

0

Νέα παρέμβαση έκανε ο Σι Τζινπιγκ αναφορικά με την Ουκρανική κρίση δείχνοντας και πάλι την επιθυμία του να βρεθεί μια λύση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο Κινέζος ηγέτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκυ για αρκετή ώρα και του τόνισε ότι «η Κίνα δεν πρόκειται να ρίξει λάδι στη φωτιά» αλλά και το ότι «είναι ώριμα η ώρα για πολιτική επίλυση της κρίσης». Ο Σι έκανε την πρώτη του κλήση στον Ζελένσκι για περισσότερες από 400 ημέρες μετά τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και επεσήμανε ότι το Κίεβο θα πρέπει να επιδιώξει «πολιτική επίλυση» μέσω διαλόγου , προφανώς με τη Ρωσία για να φέρει ειρήνη στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο Zelensky έκανε λόγο για μια μακρά και ουσιαστική συζήτηση με τον Κινέζο πρόεδρο, τονίζοντας πως αυτή η επικοινωνία τους θα δώσει ώθηση στις διμερείς σχέσεις. «Είχα μια μακρά και ουσιαστική τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Xi Jinping. Πιστεύω ότι αυτή η επικοινωνία, καθώς και ο διορισμός του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Zelensky χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Με αφορμή την επικοινωνία των δυο προέδρων, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying, είπε και τα εξής:

«Η Κίνα είναι συνεπής και ξεκάθαρη στην ετοιμότητά της να αναπτύξει διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία. Οι δύο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν την παράδοση του αμοιβαίου σεβασμού και ειλικρίνειας και να προωθήσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Ουκρανίας. Στην κρίση της Ουκρανίας, η Κίνα στέκεται πάντα στο πλευρό της ειρήνης».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments