Νέα μεταφορά μεταναστών στη Κω-Έξω φρενών ο Δήμαρχος

0

Αγανακτισμένος με την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στη Κω άλλους 72 μετανάστες από την Ανάφη, φέρεται ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης, την στιγμή που είχε θέσει το μείζον αυτό ζήτημα τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιστολή του δηλώνει ευθαρσώς ότι όλο αυτό γίνεται εσκεμμένα και με εκδικητική πρόθεση, προκειμένου έτσι να τιμωρηθεί η Κως επειδή ύψωσε το ανάστημά της ενάντια στην δημιουργία hot spot.
Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:
“Πριν από μία εβδομάδα ο Δήμαρχος Κω με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλα νησιά στην Κω, μια πρακτική που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
Η απάντηση ήρθε σήμερα με τη μεταφορά 72 παράνομων μεταναστών από την Ανάφη στην Κω!
Είναι σαφές ότι για κάποιους δεν υπάρχει τσίπα!
Λειτουργούν με αυταρχισμό και εκδικητικά απέναντι στην Κω και δεν είναι η πρώτη φορά.
Το νησί που δεν έσκυψε το κεφάλι και αντέδρασε στη δημιουργία hot spot και κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, πρέπει να τιμωρηθεί.
Δεν υπολογίζουν ούτε τον τουρισμό μας αλλά ούτε και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να αποκαταστήσουμε την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού.
Με αυθαίρετο και εκδικητικό τρόπο για ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, εγκλωβίζουν στο νησί μας εκατοντάδες ανθρώπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια υγεία.”