Αρχική Videos Νέα μελέτη ισχυροποιεί τη φυσική ανοσία έναντι του κορωνοϊού

Νέα μελέτη ισχυροποιεί τη φυσική ανοσία έναντι του κορωνοϊού

0

Τα άτομα που ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό εξακολουθούσαν να έχουν προστασία ένα χρόνο αργότερα, τη λεγόμενη φυσική ανοσία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ολλανδών ερευνητών, η οποία δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022 από το International Journal of Infectious Diseases. Σημειώνεται ότι η μελέτη, χρηματοδοτήθηκε από τις περιφερειακές αρχές υγείας και το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος.

Περιλάμβανε ανάλυση δειγμάτων αίματος από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδιναν αίμα κάθε τρεις μήνες για ένα χρόνο. Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του το theepochtimes.com και άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η σοβαρή νόσηση προκαλεί φυσική ανοσία, αλλά οι ερευνητές στην προκειμένη περίπτωση προσπάθησαν να δουν αν τα άτομα που δεν χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη εξακολουθούν να έχουν προστασία. «Η μελέτη επαληθεύει ό,τι γνωρίζουμε για την ανοσία μετά τη μόλυνση, δηλαδή επιμένει», είπε ο Δρ. Τζέφρι Κλάουσνερ, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια που δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Συμπερασματικά, η μελέτη μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:
«Τα αποτελέσματα των δεδομένων μας από τον πραγματικό κόσμο υποδηλώνουν μακροπρόθεσμη ανοσοποιητική προστασία μετά από φυσική μόλυνση. Μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να διερευνήσουν εάν αυτή η ανιχνεύσιμη φυσική ανοσολογική απόκριση οδηγεί επίσης σε λιγότερες (σοβαρές) επαναμολύνσεις μετά από ένα χρόνο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο ιός εξελίσσεται συνεχώς σε νέες παραλλαγές».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments