Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Νέα Λευκαντική θεραπεία πανάδων και κηλίδων δέρματος

Νέα Λευκαντική θεραπεία πανάδων και κηλίδων δέρματος

0
Dodekanisos

Τό χρώμα στο δέρμα το δίνει μια χρωστική ουσία η ΜΕΛΑΝΙΝΗ η οποία παράγεται από κύτταρα,τα ονομαζόμενα μελανοκύτταρα,που βρίσκονται στην βασική στοιβάδα της επιδερμίδος.΄Οταν γίνεται ανιση κατανομή των μελανοκυττάρων έχουμε την εμφάνιση των πανάδων και λοιπών δυσχρωμιών του δέρματος.

Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο,λαιμό,ντεκολτέ και χέρια.  Ποιά είναι όμως τα αίτια  των πανάδων και δυσχρωμιών του δέρματος;Η εμφάνιση τους είναι κατα  κανόνα συνδεδεμένη με την αλόγιστη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία ;αλλά και με ορμονικούς παράγοντες.Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση μελάσματος,κυρίως στο πρόσωπο.Η λέξη “μέλασμα” προέρχεται απο την ελληνική λέξη “μέλας”= μαύρος.
      ΄Αλλες αιτίες είναι: ή έλλειψη σιδήρου από τον  οργανισμό,ή έλλειψη μαγνησίου και η έλλειψη βιταμίνης C. Μετά από ένα χημικό πήλιγκ εμφανίζονται όταν δεν γίνεται συστηματική αντιηλιακή προστασία.Η αφυδάτωση του δέρματος είναι επίσης μια αιτία,όπως και οι κληρονομικοί λόγοι .Η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά,τα αντιεπιληπτικά,η κορτιζόνη και ορισμένα αντιβιοτικά. Η ακμή που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες και σημάδια.
    Η μεγαλύτερη όμως αιτία είναι η χρόνια και αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντιηλιακή προστασία.Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό .

Θεραπεία πανάδων και κηλίδων

Η θεραπεία  συνδιάζει μεσοθεραπεία με λευκαντικούς όρους, ζενδοδερμικό μασάζ με ειδικό μηχάνημα για ενεργοποίηση των λειτουργιών του δέρματος, λεμφικό μασάζφωτοθεραπεία και ειδικά πήλιγκς! Είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία, λόγω του ότι τα ενεργά της συστατικά φθάνουν μέχρι τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος,πράγμα που δέν συμβαίνει με οποιαδήποτε κρέμα έστω και την πιό δραστική της αγοράς! Ανάλογα με την ηλικία,την κατάσταση  και τις ανάγκες του δέρματος τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την 2η ή 3η θεραπεία.Παράλληλα με την θεραπεία αυτή το δέρμα ενυδατώνεται και τα κύτταρα ανανεώνονται!
     Η δερμοαπόξεση που  γίνεται πολλές φορές έχει προσωρινά αποτελέσματα γιατί είναι μιά διαδικασία που αφαιρεί τα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος χωρίς να επιδρά στο βάθος του δέρματος(βασική στοιβάδα) όπου ευρίσκεται η γενεσιουργός αιτία και μετά πάροδο ολίγου διαστήματος ξαναεμφανίζονται.
     Το δραστικό χημικό πήλιγκ που προκαλεί έντονη απολέπιση(ξεφλούδισμα) εντός μιας εβδομάδας επίσης δέν ενδείκνυται ειδικά στα νησιά μας για 2 λόγους.Ο πρώτος είναι ότι δρά τελείως στην επιφάνεια του δέρματος και όχι στο βάθος και ο δεύτερος  για τον λόγο ότι λόγω της ηλιοφάνειας σχεδόν όλο το χρόνο εμφανίζονται ξανά  μετά λίγο διάστημα και μάλιστα εντονότερες!
    Στο σπιτι για την περιποίηση του δέρματος αποφεύγουμε την χρήση λιπαρών καλλυντικών με λάδια,λανολίνες και βαζελίνες και χρησιμοποιούμε καθημερινά και τον χειμώνα αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας,την οποία ανανεώνουμε μετά 2-3 ώρες.
     Η θεραπεία γίνεται όλο το χρόνο και η διάρκεια της εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος.
   
Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη,Αισθητικός,πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης,,Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχ.Αισθητικών Δωδεκανήσου & Κυκλάδων Νοτίου Αιγαίου (ΣΕΠΑΔΩΚΥ),Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πτυχ.Αισθητικών Ελλάδας(ΟΣΕΔΑΕ),Αντιπρόεδρος  Ο.Ε.Β.Ε. Δωδεκανήσου,υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας  katerinadayspa στη Ρόδο,οδός Μεγ.Κων/νου 30,τηλ.22410-31016.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments