Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Γ' Δωδεκανήσου Νέα ισχυρή ανερχόμενη αθλητική δύναμη με όραμα και ιδανικά

Νέα ισχυρή ανερχόμενη αθλητική δύναμη με όραμα και ιδανικά

0
balla2
Dodekanisos
Mια νέα ισχυρή αθλητική δύναμη μπαίνει δυναμικά στο χώρου του αθλητισμού .Πρόκειται για τον νέο Αθλητικό σύλλογο Αγ. Λουκάς που δημιουργήθηκε στ’ Αφάντου, με σκοπό να απλώσει τα πλοκάμια της και σε άλλα αθλήματα πέραν του ποδόσφαιρου ,έχοντας ως στόχο και όραμα την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί.
Επιχειρηματίες και προσωπικότητες από τον αθλητικό χώρο συνενώθηκαν με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός νέου πανίσχυρου αθλητικού συλλόγου που θα πρωταγωνιστήσει τόσο με το ήθος όσο και με την προσφορά θεάματος.
Στην σκέψη των ανθρώπων που ξεκίνησαν την ιδέα αυτή, ήταν η ίδρυση ενός συλλόγου με σκοπό να δραστηριοποιηθεί γενικότερα στον αθλητικό χώρο, έχοντας ως βάση το ποδοσφαιρο. Στόχος τους είναι να ωθήσουν τα νέα παιδιά προς τον αθλητισμό και να δημιουργήσουν έναν αξιόπιστο σύλλογο με υγιή στοιχεία γιατί στο νησί μας υπάρχει αγάπη και ταλέντο, υπάρχει πάθος για διάκριση. Όλα αυτά σαφώς δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα μάτια των ανθρώπων του συλλόγου που πήραν την πρωτοβουλία και τόλμησαν να “ζωντανέψουν” μια τέτοια ιδέα που θα οφελήσει όχι μόνο το χωριό και τη νεολαία του , αλλά κυρίως θα αποτελέσει εστία διοχέτευσης πάθους, ταλέντου και της αγάπης για τον αθλητισμό. Το news12.gr εξασφάλισε το πρώτο δελτίο τύπου του συλλόγου που εξηγεί τους λόγους ίδρυσης του και αναλύει το σκοπό και το όραμα των ανθρώπων που τον απαρτίζουν. Αναλυτικότερα:

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αφάντου Αγ. Λουκάς ιδρύθηκε με σκοπό να προσφέρει στην τοπική Δημοτική Κοινότητα Αφάντου αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Ρόδου στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού.

-Στόχος του συλλόγου είναι να αναπτύξει το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες, δίνοντας κίνητρο στους νέους του τόπου να δραστηριοποιηθούν με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό μέσα από αθλήματα που ο σύλλογος σκοπεύει να αναπτύξει ,γιατί τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς από τον αθλητισμό είναι πολλαπλά. Εκτός από τα σωματικά ωφέλη που είναι η καλή φυσική κατάσταση, η εκτόνωση του άγχους, η ανάπτυξη δεξιοοτήτων και υγιών συνηθειών σχετικά με τον τρόπο ζωής και την διατροφή είναι έχει και τα κοινωνικά οφέλη όπως κοινωνικοποίηση του ατόμου, η ομαδικότητα , η ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων ( τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, αναπτύσουν φιλίες και έρχονται σε άμεση επαφή και συνεργάσία με ενήλικους ) .Τέλος ο αθλητισμός μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρες εφόσον και αν χρεισιμοποιηθεί σωστά,μαθαίνοντας στα παιδιά να υπακούουν , να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, να ανταγωνίζονται κάτω από υγιείς συνθήκες, ,να διαχειρίζονται το χρόνο τους και μαθαίνουν τη σημασία του “θυσιάζω τώρα για να αποκομίσω αύριο”. Τέλος αποκτούν ταυτότητα και ισορροπίες, αξιολογούν τις δυνατότητες τους και μαθαίνουν τις αντοχές τους.

-Ο σύλλογος στο ξεκίνημα του θα δραστηριοποιηθεί με τα αθλήματα του ποδοσφαίρου, της τοξοβολίας και της ποδηλασίας, με στόχο στο άμεσο μέλλον να αναπτύξει και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

-Στο χώρο του πολιτισμού ο σύλλογος έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει και να αναβιώσει τα ήθη και τα έθιμα της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου και να συμβάλει στην καλλιέργεια των γραμμάτων και της τέχνης. . Επίσης θα προσπαθήσει να περάσει την ιδέα του εθελοντισμού και να την αναπτύξει στον βαθμό που μπορεί , κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

– Όσον αφορά το σύλλογο αναφέρουμε ότι αποτελείται από πενηντα τέσσερα ιδρυτικά μέλη και απαρτίζεται από δεκαμελές Δ.Σ.

– Τέλος ο σύλλογος νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά το δικηγορικό γραφείο του κ. Νικολάου Πέρου, και ιδιαίτερα τη δικηγόρο κ. Αικατερίνη Πέρου, καθώς και τον οικονομολόγο κ. Βασίλειο Μπακίρη για την πολύτιμη συμβουλετική τους βοήθεια στις διαδικασίες σύστασης και ίδρυσης του συλλόγου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλει και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν και βοήθησαν είτε ατομικά είτε συλλογικά στο να ιδρυθεί ο σύλλογος ,και υπόσχονται να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να φτάσουν τα ιδανικά του συλλόγου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments