Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Νέα επίθεση Μαχαιρίδη σε Περιφερειακή αρχή: «Συνεχίζει να οικειοποιείται τα έργα μας»

Νέα επίθεση Μαχαιρίδη σε Περιφερειακή αρχή: «Συνεχίζει να οικειοποιείται τα έργα μας»

0
Dodekanisos

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη, “Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας”, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η περιφερειακή αρχή συνεχίζει να οικειοποιείται τα έργα που εμείς προγραμματίσαμε, εντάξαμε σε χρηματοδοτικά πλαίσια και υλοποιήσαμε κατά το μεγαλύτερο μέρος τους. Έργα, όπως:

1) Την Εθνική Οδό Ρόδου- Λίνδου:

Ένα έργο πνοής για το νησί που ξεκίνησε το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ αλλά πριν ολοκληρώσει το έργο ( 9,8 χιλ.), το εγκατέλειψε και αναλάβαμε εμείς να το αποπερατώσουμε με νέα εργολαβία ( 3 χιλ.) γνωρίζοντας πολύ καλά το πολιτικό κόστος που αναλαμβάναμε καθώς ήταν ένα πολύπλοκο έργο ως προς το τμήμα του οικισμού Αφάντου.

Έπρεπε να μετατοπιστεί ο αγωγός ύδρευσης έξω από το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού και να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στο τμήμα που διέρχεται μέσα από τον οικισμό Αφάντου. Όμως, το αναλάβαμε και το φέραμε εις πέρας.

Να υπενθυμίσουμε όμως πως εκκρεμεί η υπόσχεση της παρούσας περιφερειακής αρχής για τη δημιουργία κόμβου στον Άγιο Ανδρέα καθώς υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στην παράκτια πλευρά του οικισμού. Ήταν προεκλογική δέσμευση της περιφερειακή αρχής.

2) Τη Γέφυρα Αφάντου

Μετά από τρία (3) χρόνια καθυστέρησης, ξεκίνησε το έργο με τη δική μας εργολαβία που η περιφερειακή αρχή απένταξε μόλις ανέλαβε χωρίς σοβαρή αιτιολογία . Ένα έργο για το οποίο είχαμε διασφαλίσει την υλοποίηση του με πόρους του ΕΣΠΑ, και δυστυχώς σήμερα κατασκευάζεται με εθνικούς πόρους. Χαμένοι κοινοτικοί πόροι και εδώ.

3) Το Δημοτικό Γήπεδο Αφάντου

Ένα έργο που συγχρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε με το δήμο και συνεχίζουμε να στηρίζουμε, καθώς είναι πάγια αρχή μας να ψηφίζουμε προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση έργων ή στη δημιουργία νέων έργων. Οπότε αναμένουμε να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης της Ο.Ε. για την εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο που ψηφίσαμε ως παράταξη, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του.

4) Το Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας Δωδεκανήσου

Σε ότι δε αφορά στη λειτουργία του Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας Δωδ/σου, στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας (κτήριο Παυλίδη) , χαιρόμαστε που μετά από 3 χρόνια η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να κάνει το εγκαινιάσει με τη διοργάνωση της έκθεσης « Μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση». Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Να θυμίσουμε πως εμείς παραδώσαμε ολοκληρωμένο το έργο αποκατάστασης του ιστορικού αυτού κτιρίου, πριν 3 χρόνια. Ας ελπίζουμε πως η πρωτοβουλία της περιφέρειας δεν θα μείνει μόνο στη διοργάνωση αυτής της έκθεσης, αλλά θα προχωρήσει και στην αξιοποίηση του κτιρίου καθώς αφήσαμε και τους ανάλογους πόρους για τον εξοπλισμό του. Το ιστορικό κτήριο πρέπει να αποτελέσει ένα ζωντανό κομμάτι της Ρόδου.

5) Το Παλαιοντολογικό Μουσείο στον Αρχάγγελο

Τέλος, ελπίζουμε το ίδιο να πράξει και με το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Αρχαγγέλου που το παραδώσαμε ολοκληρωμένο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, έχοντας διασφαλίσει και πόρους για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και στην αγορά εξοπλισμού.

Έχουν περάσει τρία (3) χρόνια και σήμερα η περιφερειακή αρχή οφείλει να μιλά για τα δικά της έργα και όχι να ‘επαίρεται’ για τα δικά μας έργα. Όμως, έχει να επιδείξει κάτι δικό της;

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments