Αρχική Επικαιρότητα Νέα χρηματοδότηση της ΕΕ στις χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες

Νέα χρηματοδότηση της ΕΕ στις χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες

0
Dodekanisos

Την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τους Ταλιμπάν έκλεισε το Σάββατο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μαδρίτη (σε κέντρο υποδοχής για Αφγανούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων της ΕΕ που εκκενώθηκαν στη Καμπούλ) τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν. Και δεν κάνει πολιτικές συνομιλίες μαζί τους.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «μπορεί να ακούμε τα λόγια των Ταλιμπάν αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι πράξεις τους». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα προτείνει αύξηση 57 εκατομμυρίων δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν. Τόνισε ακόμα ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται άμεσα για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καλή μεταχείριση των μειονοτήτων.

Χρηματοδότηση στις χώρες που βοηθούν τους πρόσφυγες

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα άλλο θέμα, το οποίο προφανώς σχετίζεται και με την χώρα μας που ετοιμάζεται να δεχθεί νέο προσφυγικό κύμα. Τόνισε λοιπόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για να παράσχει χρηματοδότηση σε χώρες της Ευρώπης που βοηθούν στην επανεγκατάσταση των προσφύγων. Πρόσθεσε μάλιστα πως σκοπεύει να θέσει το θέμα σε μια συνάντηση της G7 που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments