Αρχική Επικαιρότητα Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα έλαβε το Βέλγιο

Νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα έλαβε το Βέλγιο

0
Demonstrators protest against Covid-19 restrictions in Brussels, Belgium, on Dec. 19, 2021. Photographer: Valeria Mongelli/Bloomberg
Dodekanisos

Το Βέλγιο κατεβάζει… ρολά σε κινηματογράφους και θέατρα, ενώ η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, σε μια ύστατη προσπάθεια να καταπολεμηθεί η έξαρση της μετάλλαξης «Όμικρον». Πρόκειται για την τέταρτη απόφαση περιοριστικών μέτρων στο Βέλγιο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Alexander De Croo, ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί των τελευταίων τριών εβδομάδων συνέβαλαν στη μείωση των μολύνσεων από τον κορονοϊό, κυρίως της μετάλλαξης «Δέλτα», από την κορύφωση της στα τέλη Νοεμβρίου. «Παρά τα ελαφρώς θετικά στοιχεία, είναι σαφές ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υπάρχει ένα… πειρατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών και αυτή είναι η παραλλαγή ”Όμικρον”», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Φρανκ Βαντενμπρούκε τόνισε σε δημοσιογράφους ότι το Βέλγιο λαμβάνει τα συγκεκριμένα μέτρα ούτως ώστε να αποτρέψει το lockdown. «Δεν θα μπούμε σε lockdown. Λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα ακριβώς επειδή θέλουμε να αποτρέψουμε αυτό το lockdown». 

Από την Κυριακή δεν θα επιτρέπονται δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους εκτός από επισκέψεις σε μουσεία, άσκηση, γάμους ή κηδείες. Ενώ τίθεται όριο ατόμων στα σούπερ μάρκετ. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, θα συνεχίσει να επιτρέπει στα μπαρ και τα εστιατόρια να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 11 μ.μ.

Περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει αναμνηστική δόση μέχρι στιγμής στο Βέλγιο. Η χώρα με πληθυσμό περίπου 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμεί σήμερα περίπου 8,8 εκατομμύρια άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments