Αρχική Videos “Ναι στο διάλογο αλλά όχι με την …μαριονέτα τον Ζελένσκι!”

“Ναι στο διάλογο αλλά όχι με την …μαριονέτα τον Ζελένσκι!”

0

«Η Δύση και η Ρωσία θα καθίσουν αργά ή γρήγορα για να συζητήσουν τις διαφορές τους». Αυτό είπε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ μετά από μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Γκόα της Ινδίας. Ο ίδιος χαρακτηριστικά τόνισε και τα εξής:

«Η συζήτηση αυτή δεν πρέπει να διεξαχθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Ο Ζελένσκι είναι μια μαριονέτα στα χέρια της Δύσης και τον χρησιμοποιούν. Η συζήτηση πρέπει να γίνει με τα αφεντικά του. Χωρίς επίλυση του πιο σημαντικού γεωπολιτικού προβλήματος, αυτό της Δύσης, που θέλει να διατηρήσει την ηγεμονία της και να επιβάλει τη θέλησή της σε όλους τους άλλους , είναι αδύνατο να λυθούν οι κρίσεις στην Ουκρανία και αλλού στον κόσμο».

Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφέρθηκε και στο σχέδιο 12 σημείων της Κίνας για πολιτική λύση στην Ουκρανία, το οποίο δημοσιεύτηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Λαβρόφ τόνισε ότι ενώ το σχέδιο στοχεύει στη διευθέτηση της ίδιας της σύγκρουσης, εστιάζει επίσης σε πολύ πιο παγκόσμια και ευρύτερα ζητήματα.

Στις αρχές Απριλίου, εν μέσω εικασιών για επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση της άνοιξης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, απέκλεισε το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, λέγοντας ότι τέτοιες συνομιλίες θα βοηθούσαν μόνο τη Ρωσία να «επικυρώσει» τα εδαφικά της κέρδη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments