Αρχική Videos “Ναι στις ειρηνευτικές συζητήσεις μόνο αν πάρουμε πίσω τα σύνορα μας”

“Ναι στις ειρηνευτικές συζητήσεις μόνο αν πάρουμε πίσω τα σύνορα μας”

0

«Είμαστε ανοιχτοί να κάνουμε ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο αν οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκτήσουν τον έλεγχο των συνόρων που πιστεύουμε ότι αναγνωρίζονται διεθνώς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Ο ίδιος εξήγησε πως «αυτά τα σύνορα θα περιλαμβάνουν την Κριμαία, το Donbass και τις περιοχές Zaporozhye και Kherson. Είμαστε έτοιμοι για διπλωματική διευθέτηση. Η Ουκρανία θα είναι έτοιμη για κάποια μορφή διπλωματίας όταν είμαστε πραγματικά στα σύνορά μας, στα πραγματικά μας σύνορα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ο Ζελένσκι έθιξε επίσης το θέμα της πολυπόθητης ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Είπε ότι «πιστεύει ότι υπάρχει κάθε λόγος για τη συμμαχία να καλέσει τη χώρα να ενταχθεί όταν το μπλοκ συγκληθεί για τη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου. Πρόσθεσε ότι περίμενε ένα σαφές μήνυμα σε αυτό το πλαίσιο».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις για 10 χρόνια σε 192 άτομα, κυρίως Ρώσους υπηκόους. Οι τελευταίες κυρώσεις επηρεάζουν επίσης 291 νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών εργοστασίων και επιχειρήσεων. Επίσης, εταιρείες της Λευκορωσίας, της Γεωργίας και του Καζακστάν μπήκαν στη μαύρη λίστα. Το σχετικό διάταγμα, που θέτει σε ισχύ την απόφαση κυρώσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ουκρανού προέδρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments